Audi Travolution

Autor: Cosmin Iordache 01 aug. 2008 Știri auto

Audi Travolution - spune NU ambuteiajelorAudi a proiectat un sistem, numit Travolution, care poate comunica cu semafoarele, pentru a determina un regim de viteză optim astfel încât şoferii să prindă numai culoare verde. Regimul de viteză nu este (încă) impus, fiind afişat pe bord prin intermediul interfeţei MMI. Pe lângă nervii scutiţi, noua inovaţie de la Audi va contribui şi la creşterea eficienţei utilizării automobilului, evitând accelerările şi frânările bruşte şi multiple. De asemenea, acest sistem va contribui şi la reducerea emisiilor de gaze nocive.

Investiţia pentru cercetare s-a ridicat la 1,2 milioane de euro iar testele s-au efectuat în Ingolstadt pe un model Audi A5 şi unul A6 Avant. Testele în oraşul natal Audi nu sunt însă foarte concludente, dacă ţinem cont că are o densitate a populaţiei de 918 locuitori pe kilometru pătrat, deci este o localitate în care cozile la semafor sunt oricum o raritate. Propunem un test în Bucureşti, metropolă cu 8.500 de locuitori pe kilometru pătrat şi un sistem de semnalizare rutieră defectuos. Cu siguranţă, la oră de vârf în ambuteiajele interminabile din capitala României, inteligentul sistem ar afişa următorul mesaj: " Ia-ţi mai bine o bicicletă!"

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide