Audi Travolution

Audi a găsit soluţia cozilor de la semafoare. Este una simplă, dar cu siguranţă această rezolvare nu va fi pe placul viteziştilor urbani.

Audi Travolution Audi Travolution

Audi Travolution - spune NU ambuteiajelorAudi a proiectat un sistem, numit Travolution, care poate comunica cu semafoarele, pentru a determina un regim de viteză optim astfel încât şoferii să prindă numai culoare verde. Regimul de viteză nu este (încă) impus, fiind afişat pe bord prin intermediul interfeţei MMI. Pe lângă nervii scutiţi, noua inovaţie de la Audi va contribui şi la creşterea eficienţei utilizării automobilului, evitând accelerările şi frânările bruşte şi multiple. De asemenea, acest sistem va contribui şi la reducerea emisiilor de gaze nocive.

Investiţia pentru cercetare s-a ridicat la 1,2 milioane de euro iar testele s-au efectuat în Ingolstadt pe un model Audi A5 şi unul A6 Avant. Testele în oraşul natal Audi nu sunt însă foarte concludente, dacă ţinem cont că are o densitate a populaţiei de 918 locuitori pe kilometru pătrat, deci este o localitate în care cozile la semafor sunt oricum o raritate. Propunem un test în Bucureşti, metropolă cu 8.500 de locuitori pe kilometru pătrat şi un sistem de semnalizare rutieră defectuos. Cu siguranţă, la oră de vârf în ambuteiajele interminabile din capitala României, inteligentul sistem ar afişa următorul mesaj: " Ia-ţi mai bine o bicicletă!"

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.