Audi TT 2 litri TDI Quattro

După 10 ani de istorie, Audi TT va intra în clubul sportivelor cu propulsor diesel sub capotă prin implantul unui TDI de 2 litri, ce se anunţă foarte economic şi îndeajuns de puternic. Modelul este creat pentru cei care vor să investească mai mult în cocktailuri fără alcool şi mai puţin în combustibil.

Audi TT 2 litri TDI Quattro Audi TT 2 litri TDI Quattro
Dieselul 2 litri TDI va furniza 170 de cai, dar recuperează la capitolul sportivitate datorită cuplulu de 350 Nm. Cu adevărat remarcabil pentru un model, ce are în primul rând caracteristici recreaţionale, este consumul. În cazul variantei Coupe, doar  5,3 litri vor fi necesari pentru parcurgerea  unei distanţe de 100 km, iar Roadsterul are nevoie de 5,5 litri pentru un itinerariu de aceeaşi lungime. Emisiile sunt un alt motiv de laudă pentru Audi, 145 grame dioxid de carbon per kilometru parcurs.

Performanţele sportive nu sunt, însă, la nivelul versiunilor pe benzină, 100 km/h fiind atinşi în 7,5 secunde pentru Coupe şi 7,7 secunde pentru Roadster. Acul vitezometrului pentru varianta cu plafon metalic va ajunge până la valoarea de 226 km/h, în timp ce, cu pletele în vânt, viteza va fi de doar 223 km/h.

În spatele acestor valori, în afară de noul propulsor, stă şi o cutie de viteze manuală cu şase rapoarte. Pentru a pune mai bine în valoare cuplul de 350 Nm, Audi aduce în scenă, ca dotare standard, sistemul permanent Quattro. În condiţii normale 85% din putere va fi direcţionată către roţile din faţă, iar restul va anima puntea spate. În funcţie de aderenţă puterea poate fi distribuită integral către una din cele două punţi.

Audi asigură că noul propulsor va fi îndeajuns de rafinat încăt să nu altereze  plăcerea de a conduce, atât la volanul Coupe-ului, dar mai ales în aer liber la bordul Roadster-ului.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.