Automobilele lui Mihai I, cel mai pasionat conducător român de maşini

Motoare de viţă nobilă

Automobilele lui Mihai I, cel mai pasionat conducător român de maşini Automobilele lui Mihai I, cel mai pasionat conducător român de maşini

 

 

Regele MIhai I a murit la vârsta de 96 de ani. Drum lin, Majestate!

De-a lungul anilor, Regele şi-a dedicat o bună parte din timp pasiunii sale pentru motoare, pasiune care a început încă din copilărie. A avut de mic copil pasiunea motoarelor şi a automobilelor de toate felurile. 

Majestatea Sa a primit la vârsta de 8 ani un Morris din 1927, iar primul autovehicul pe care l-a condus a fost o maşină electrică numită „Red Bug” în 1927. Apoi a continuat cu Rolls-Royce-ul Regelui Ferdinand, Hispano-Suiza şi alte câteva automobile ale Casei Regale. Două dintre preferatele sale au fost un Mercedes Benz 540K şi un Jaguar SS 100 Supersport. 

Regele schimba maşinile după doi-trei ani de folosinţă, iar în perioada în care s-a aflat în exil, a păstrat toate aceste maşini în colecţia personală. 

În volum sunt prezentate toate automobilele deţinute de Regele Mihai. Acesta deţine maşini de colecţie produse de mărci precum Ford, Jaguar, Delahaye, Bentley, Lincoln, Buick, Mercedes, Cadillac, Opel, Volvo, Lancia, Alfa Romeo sau Jeep. 

Cea mai recentă ştirie despre Regele Mihai în preajma maşinilor a apărut în octombrie 2015, când Automobile Bavaria a pus la dispoziţia Majestăţii Sale un BMW Seria 7.

Maşinile Regelui este o carte-album de colecţie care prezintă automobilele de epocă pe care Majestatea Sa le-a condus de-a lungul timpului, dar şi pasiunea sa pentru avioane, despre care puteţi citi mai departe în Cotidianul.ro

GALERIE FOTO MEMORABILE CU REGELE MIHAI ŞI MAŞINILE LUI

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.