Autostrada Bucureşti-Piteşti-Sibiu nu e considerată prioritară de către guvern!

Deşi pentru cel mai mare exportator din România, Dacia, o autostradă care să treacă prin Valea Oltului este prioritară, guvernul se gândeşte mai degrabă la masele de votanţi care merg în weekend pe Valea Prahovei... Cel puţin asta este concluzia declaraţiilor contradictorii pe marginea noului plan de autostrăzi pe care îl are guvernul Ponta.

Autostrada Bucureşti-Piteşti-Sibiu nu e considerată prioritară de către guvern! Autostrada Bucureşti-Piteşti-Sibiu nu e considerată prioritară de către guvern!

Pentru că în 2018 se vor împlini 100 de ani de la Marea Unire, guvernul actual şi-a propus planul ”România 100” - adică realizarea până în 2018 a unei autostrăzi care să lege vestul şi estul României, între Constanţa şi Nădlac.

Marea problemă pe care o remarcă surse din cadrul Dacia, una dintre cele mai importante companii din România în ce priveşte producţia, exportul şi contribuţia la PIB, este că acest coridor nu va trece pe Valea Oltului, ci pe Valea Prahovei.

Constructorul român este susţinut şi de asociaţiile de transportatori, pentru care Valea Oltului este, la momentul actual, principala rută de tranzit între Ardeal şi sudul României. Cei de la Dacia mai afirmă că o autostradă care să lege Piteştiul de Sibiu, de unde să se ajungă apoi pe coridorul spre Nădlac, ar fi mult mai indicată: ar ajuta la scăderea costurilor de transport, dar ar fi şi mai ieftină de realizat.

Ce alte afirmaţii se fac pe marginea planului ”România 100”, CITIŢI PE ZF.RO

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.