Autostrada Sibiu-Orăştie, „în faţa unui risc iminent” de prăbuşire

Nou construitul tronson A1 Sibiu-Orăştie scârţâie atât de tare, încât se pune problema închiderii pentru reparaţii, pentru a evita iminente tragedii.

Autostrada Sibiu-Orăştie, „în faţa unui risc iminent” de prăbuşire Autostrada Sibiu-Orăştie, „în faţa unui risc iminent” de prăbuşire

„Această autostradă nu prezintă garanţiile necesare pentru siguranţa circulaţiei. Ne aflăm în faţa unui risc iminent, inclusiv de pierderi de vieţi omeneşti şi acest lucru trebuie să fie tratat corespunzător [...]” a declarat Alexandru Nazare, citat de Agerpres.

Vicepreştedintele PNL şi fost ministru al Transporturilor Alexandru Nazare a declarat că se ocupă de aceste tronsoane de autostradă de la începutul lucrărilor, şi că corpul autostrăzii s-a deplasat în patru locuri. „Discutăm despre patru locuri în care corpul autostrăzii s-a deplasat. Au apărut pe acest tronson fisuri de zece centimetri care au fost doar estetic remediate şi care prezintă nişte riscuri importante.”

În completare, Mihai Crăciun - reprezentantul organizaţiei non-guvernamentale Construim România - a menţionat că „dealul Aciliu riscă să cadă peste autostradă, acolo este şi o cale ferată sub care pământul a început să alunece. Nici constructorul, nici statul nu ştiu care este soluţia pentru a remedia acest tronson de drum. La capătul viaductului, terenul deja s-a surpat şi reprezintă un pericol pentru participanţii la trafic.”

Autostrada Sibiu-Orăştie a fost dată în folosinţă pe 16 noiembrie 2014, ca după nici zece zile să apară primele semne că ceva nu a fost în regulă în procesul de construcţie - autostrada îşi arată primele crăpături. În ciuda faptului că arată impresionant văzută de sus - şi, mai important, că ajută la fluidizarea traficului tranzitar - autostrada Sibiu-Orăştie este grav bolnavă. Vă sugerăm să o evitaţi pe cât posibil, cel puţin până după investigaţiile care (sperăm noi) i se vor face.

sursa: Agerpres

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.