Bentley EXP 100 GT este unul dintre cele mai spectaculoase concepte produse vreodată – GALERIE FOTO – VIDEO

Autor: ProMotor 11 iul. 2019 Știri auto

Bentley Motors îşi sărbătoreşte cei 100 de ani de existenţă dezvăluind viziunea sa asupra viitorului mobilităţii luxoase, la Casa Bentley, din Crewe. Bentley EXP 100 GT este o materializare a viitorului pentru Bentley şi a viitorului modelelor Grand Touring.

Bentley EXP 100 GT are ADN-ul pur Bentley. Cu un design impresionant, acesta încorporează inteligenţa artificială (AI) ca un mijloc de a redefini automobilul drept spaţiu pentru a crea, experimenta şi trăi experienţe şi emoţii extraordinare.

Proiectat din interior spre exterior şi profitând de o platformă full-electrică, Bentley EXP 100 GT recreează viitorul modelelor Grand Touring pentru lumea din 2035.

Cabina sculptată cu meticulozitate este tactilă, ajutând la crearea unui mediu armonios conceput în jurul stării de bine a pasagerilor săi. Acest lucru este integrat perfect cu inteligenţa artificială, Bentley Personal Assistant, care îi ajută pe ocupanţii maşinii să-şi îmbunătăţească experienţele de Grand Tour.

Inovaţia durabilă este, de asemenea, în centrul experienţei Bentley EXP 100 GT. Maşina este proiectată pentru a încuraja o conştientizare mai profundă a lumii din jurul nostru, cu o colecţie atent aleasă de materiale, printre care se numără şi vechiul Copper Infused Riverwood, de peste 5.000 de ani; vopseaua pentru exterior Compass realizată din coji de orez reciclate; textile din piele ecologică, provenită 100% din vinificaţie; covoare din lână de la fermele britanice şi suprafeţe interioare brodate cu bumbac, care vor crea un viitor al luxului durabil, adăugându-se realităţii automobilului Grand Touring din viitor.

 

 

Fabricat din aluminiu uşor şi fibră de carbon, modelul Bentley EXP 100 GT are o lungime de 5,8 metri şi o lăţime de aproape 2,4 metri şi este o întrupare a luxului adevărat. Acest lucru este susţinut şi de elementele decorative fabricate din cupru şi aluminiu, ambele materiale fiind naturale şi durabile. Uşile şoferului şi ale pasagerilor au o lăţime de doi metri şi se rotesc spre exterior şi în sus pentru un acces fără efort. Deschise până la capăt, acestea se ridică la aproape trei metri, pentru un plus de impresie.

Asistentul personal Bentley este o piesă centrală a consolei principale şi este vizualizat utilizând un ecran din cristal din Cumbria, Anglia, iluminat.

Scaunele biometrice inteligente şi adaptabile pot fi configurate în trei moduri diferite, în funcţie de faptul că proprietarul conduce sau utilizează modul de condus autonom.

Un viitor inteligent pentru Grand Touring

Îmbunătăţirea experienţei pasagerilor în timpul călătoriei lor extraordinare cu Bentley EXP 100 GT cade în sarcina Bentley Personal Assistant AI. Acest sistem avansat, inteligent, defineşte Grand Tourer-ul viitorului, oferind pasagerilor o experienţă extrem de personalizată, bazată pe cinci moduri distincte, cu caracteristici specifice: Enhance, Cocoon, Capture, Re-Live şi Customise. Interacţiunea cu AI se face prin gesturi de mână făcute în interfeţele din cristal de Cumbria din faţă sau din spate, acestea interpretând intuitiv comenzile.

Reinventarea modelelor Grand Tour

Bentley EXP 100 GT este un pas extraordinar pe drumul către un viitor fără emisii de carbon.

Tracţiunea de nouă generaţie va permite un control maxim prin vectorizarea cuplului, aplicând o putere crescută cu 50% şi având o masă mai mică cu 35% pentru un comportament mai eficient în viraje. Sistemul de baterii va alimenta patru motoare care permit demarajul de la 0-100 km (0-60 mph) în mai puţin de 2,5 secunde, o viteză maximă de 300 km / h şi un cuplu maxim de 1500 Nm.

Viitoarea tehnologie a bateriei va oferi de cinci ori intensitatea de energie convenţională, iar încărcarea automobilului Bentley EXP 100 GT la 80% din capacitate va dura doar 15 minute. Încărcarea este asigurată automat de Asistentul Personal Bentley. Greutatea va rămâne la o remarcabilă valoare de 1.900 kg, iar autonomia posibilă va fi de 700 km (435 mile).

Pentru a celebra plăcerea condusului, Bentley EXP 100 GT este doar opţional autonomă. Ea va gestiona experienţa de conducere în funcţie de mediul extern şi de confortul pasagerilor. Pentru asta, modelul ar putea include o opţiune de maximizare a experienţei de condus pe drumurile montane sau una care va elibera pasagerii de stressul condusului prin oraş.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide