BMW Group construieşte primul centru de teste din Europa de Est. Ce ţară a fost aleasă

BMW Group construieşte primul centru de teste din Europa de Est. Ce ţară a fost aleasă

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Reprezentanţii BMW Group, ai guvernului ceh şi ai regiunii Karlovary Vary au anunţat astăzi, la Praga, construcţia unui nou centru de teste. Proprietatea de aproximativ 500 de hectare va fi dezvoltată în Sokolov, în regiunea Karlovary Vary, aproape de oraşul de graniţă german Waldsassen şi la aproximativ două ore şi jumătate de condus de principala locaţie de cercetare a BMW Group, Centrul de Cercetare şi Dezvoltare (FIZ) din München. Noul centru de testare al BMW Group, care va crea câteva sute de locuri de muncă, va fi pus în funcţiune la începutul următorului deceniu. Investiţiile totale vor fi de câteva sute de milioane de euro.

Dr. Herbert Grebenc, vicepreşedinte executiv al BMW AG pentru Resurse Umane, Gestiune Imobiliară şi Securitate Corporate, a declarat la anunţul de la Praga: „BMW Group se află în avangarda tehnologiei. Ca vector de inovaţie, ne propunem să oferim clienţilor cea mai bună experienţă de mobilitate emoţională şi să creăm conexiuni digitale între oameni, automobile şi servicii. La centrul de testare ce va fi construit în Sokolov, vom continua să dezvoltăm teme de ultimă oră precum electrificarea, digitalizarea şi condusul autonom – de exemplu, prin testarea siguranţei pentru sistemele de asistenţă”.

Centrele BMW Group existente în Aschheim, lângă München, Miramas (Franţa) şi Arjeplog (Suedia) nu mai au capacităţi suficiente pentru a îndeplini volumul de teste. Prin urmare, compania a petrecut ultimele luni explorând posibile locaţii strategice în Germania şi ţările învecinate. Dr. Herbert Grebenc a explicat astfel decizia de localizare în Republica Cehă: „Am găsit condiţiile ideale şi motivele necesare pentru testarea automobilelor la Sokolov. Deschiderea primei noastre locaţii de dezvoltare din Europa de Est va crea noi oportunităţi şi va marca o piatră de hotar în istoria companiei noastre. Colaborarea cu proprietarul Sokolovská uhelná şi cu toţi reprezentanţii politici a fost extrem de pozitivă până acum şi se bazează pe încrederea reciprocă”.

Tomáš Hüner, Ministrul ceh al Industriei şi Comerţului, a declarat la anunţul de la Praga: „Guvernul Republicii Cehe şi BMW Group pregătesc un acord de cooperare comună privind investiţia anunţată astăzi de către BMW Group de construire a unui nou centru de teste pentru viitoarele tehnologii ale automobilelor din regiunea Karlovy Vary. Guvernul se va ocupa în curând de proiectul aspectelor specializate ale acestei declaraţii. Ministerul Industriei şi Comerţului salută investiţiile de acest tip, care creează locuri de muncă înalt calificate şi specializate şi oferă o valoare adăugată ridicată pentru economia cehă”.

Jana Vildumetzová, preşedintele regiunii Karlovary Vary, a subliniat importanţa noului centru de teste al BMW Group pentru regiunea sa: „Planurile unui astfel de investitor important precum producătorul german de automobile BMW Group sunt foarte importante pentru regiunea Karlovary Vary . Regiunea noastră este una dintre cele trei din Republica Cehă care se confruntă cu schimbări structurale. Există o lipsă de cercetare, dezvoltare şi inovaţie şi ne confruntăm cu o lipsă de locuri de muncă. În viitor, districtul Sokolov va înregistra o scădere treptată a mineritului, iar oamenii vor căuta noi provocări. Prin crearea a câteva sute de locuri de muncă la centrul de testare a condusului autonom, deschidem un nou capitol în dezvoltarea continuă a regiunii noastre. Aceasta va deschide noi oportunităţi de ocupare a forţei de muncă în dezvoltare şi zonele conexe pentru locuitorii din Sokolov şi din întreaga regiune. Acest proiect vine exact la momentul potrivit şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a ne asigura că regiunea Karlovary Vary este un partener puternic pentru companie şi oferă sprijin deplin pe parcursul implementării sale.”

Karel Kučera, director executiv al CzechInvest, a subliniat importanţa investiţiei în Republica Cehă: „Astăzi se încheie cu succes o negociere de doi ani şi jumătate, care implică mai mult de 200 de persoane din diferite departamente şi instituţii la nivel naţional şi regional din partea cehă. Noul centru de testare al BMW Group este o vitrină pentru investiţii cu valoare adăugată ridicată, pe care Republica Cehă o reprezintă acum şi care a fost un obiectiv al CzechInvest în ultimii ani”.Comentarii
Inchide