BMW proces cu Shuanghuan Automobile

Mai ţineţi minte clona chinezească a lui BMW X5, pe care bavarezii au indicat-o în instanţă drept plagiat? Ei bine, un tribunal din Milano a acordat câştig de cauză chineziilor, decretând că acest model poate fi comercializat în Italia.

BMW proces cu Shuanghuan Automobile BMW proces cu Shuanghuan Automobile

Shuanghuan CEO este un model chinezesc, care privit din treimea posterioară, te poate duce uşor în eroare, fiind foarte similar cu mult mai cunoscutul şi luxosul BMW X5. A fost un caz celebru, la vremea lui, şi a generat multe polemici, lăsate chiar cu procese. Unii au dat câştig da cuză mărciii bavareze, de exemplu un tribunal din Munchen, iar alţii au considerat că modelul chinezesc nu trebuie pus la zid şi interzis.

Din a doua categorie face parte şi Italia, ţară în care nemţii au pierdut procesul de plagiat în faţa celor de la Shanghuan. Deci în Peninsulă acest model poate fi vândut fără probleme, în 2008 fiind comercializate 300 de unităţi ale SUV-ului low cost.

Plagiat sau nu, acest model câştigă o popularitate tot mai mare, în 2008 în România, Bulgaria, Ungaria şi Cehia, pieţele cu cea mai importantă amploare, fiind comercializat în 1.200 de exemplare, o valoare de 4 ori mai mare decât în 2007.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.