BMW Vehicular Small Cell îţi va menţine încărcat telefonul

Autor: Adrian Mihălţianu 02 mart. 2015 Știri auto

Vehicular Small Cell este o tehnologie care are un singur scop: să îmbunătăţească recepţia mobilă în automobile. Necesitatea unei astfel de tehnologii este foarte simplu de înţeles: caroseria maşinii ecranează puternic semnalele dispozitivelor mobile precum telefoane, tablete şi dispozitivelor portabile, fapt care duce la creşterea consumului de energie al acestora şi a radiaţiilor din interiorul maşinii, precum şi la diminuarea calităţii semnalului primit.

În cadrul Mobile World Congress de la Barcelona, această problemă a fost abordată de BMW Group, Nash Technologies GmbH (companie specializată în reţele) şi furnizorul auto peiker acustic GmbH & Co. KG, care au lansat proiectul de cercetare „Vehicular Small Cell”.

Amplificatorul celular (femtocell) este o ministaţie de bază celulară, utilizată în mod obişnuit pentru a oferi conectivitate celulară îmbunătăţită indoor în locaţii de afaceri sau private. În premieră, BMW Group şi partenerii săi de cercetare dezvoltă acum un femtocell pentru utilizare mobilă în automobil.

Semnalul reţelelor de comunicaţii mobile pătrunde mult mai uşor în vehicul

Practic, „Vehicular Small Cell” realizează automat o conexiune wireless între toate dispozitivele mobile din automobil – inclusiv cele ale pasagerilor – şi antena automobilului. Conexiunea wireless îmbunătăţită reduce masiv numărul de apeluri telefonice întrerupte şi oferă o calitate mai stabilă a conexiunii în timp ce se conduce. Conectivitatea îmbunătăţită permite şi transmisia unui volum mai mare de date, ceea ce îmbunătăţeşte semnificativ performanţele unor funcţii precum navigarea web, verificarea e-mailurilor şi streamingul de muzică.

„Vehicular Small Cell” permite aşadar tuturor dispozitivelor mobile din interiorul automobilului să transmită la putere foarte redusă, ceea ce minimizează radiaţiile. Mai mult, transmisia la putere redusă economiseşte şi din energia bateriei. Dr. Peter Fertl, director de proiect BMW Group, declară: „În viitor, «Vehicular Small Cell» va permite clienţilor noştri să se bucure de utilizare neîntreruptă a tuturor dispozitivelor mobile precum smartphone-uri, tablete, smartwatch-uri şi a altor dispozitive”. 

Cum şi maşina autonomă este după colţ, se pare că interiorul automobilelor noastre se va transforma tot mai rapid într-o mini sufragerie plină de oameni cu ochii-n telefoane…

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide