BMW X5 xDrive45 e iPerformance – Cel mai mare SUV al nemţilor primeşte o variantă plug-in hybrid

Autor: ProMotor 07 sept. 2018 Știri auto

Noul BMW X5 va oferi şi o versiune propulsată de o combinaţie între un motor pe benzină cu 6 cilindri în linie şi cea mai nouă tehnologie BMW e drive. Puterea cumulată va fi de 394 de cai-putere, iar autonomia pur electrică va fi de 80 de kilometri. Lansarea pe piaţă este prevăzută pentru 2019.

A doua generaţie a modelului BMW X5 plug-in hybrid va realiza sprintul de la 0 la 100 km/oră în doar 5,6 secunde, îmbunătăţirea faţă de versiunea anterioară fiind de aproape o secundă. Totodată, autonomia pur electrică a marelui SUV BMW a crescut de trei ori, faţă de vechea generaţie, iar viteza maximă care poate fi atinsă în regim electric a crescut de la 120 la 140 km/oră.

Propulsorul electric produce 112 CP, motorul termic de 3 litri produce 286 CP, iar împreună livrează aproape 400 CP şi un cuplu de 600 Nm.

Puterea este livrată unei transmisii automate în 8 trepte Steptronic şi unui sistem de tracţiune integrală xDrive. Astfel, cuplul este trasmis către toate cele patru roţi, indiferent dacă se utilizează motorul electric, cel termic sau ambele. Viteza maximă a modelului BMW X5 xDrive45e iPerformance este 235 km/oră.

Datorită bateriei litiu-ion montată în parte de jos caroseriei, centrul de gravitate este poziţionat mai jos decât în multe alte SUV-uri, iar capacitatea portbagajului a fost redusă cu doar 150 de litri. Astfel, X5 hibrid oferă un volum al portbagajului de 500 de litri, dar acesta poate atinge 1716 litri, prin rabatarea bachetei. Rezervorul are o capacitate de 69 de litri, pentru o autonomie ridicată.

Noua generaţie BMW X5 a fost prezentată în iunie, urmând să ajungă în România spre sfârşitul anului acesta.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide