BMW X5 xDrive45 e iPerformance - Cel mai mare SUV al nemţilor primeşte o variantă plug-in hybrid

Noul BMW X5 va oferi şi o versiune propulsată de o combinaţie între un motor pe benzină cu 6 cilindri în linie şi cea mai nouă tehnologie BMW e drive.

 BMW X5 xDrive45 e iPerformance - Cel mai mare SUV al nemţilor primeşte o variantă plug-in hybrid BMW X5 xDrive45 e iPerformance - Cel mai mare SUV al nemţilor primeşte o variantă plug-in hybrid

Noul BMW X5 va oferi şi o versiune propulsată de o combinaţie între un motor pe benzină cu 6 cilindri în linie şi cea mai nouă tehnologie BMW e drive. Puterea cumulată va fi de 394 de cai-putere, iar autonomia pur electrică va fi de 80 de kilometri. Lansarea pe piaţă este prevăzută pentru 2019.

A doua generaţie a modelului BMW X5 plug-in hybrid va realiza sprintul de la 0 la 100 km/oră în doar 5,6 secunde, îmbunătăţirea faţă de versiunea anterioară fiind de aproape o secundă. Totodată, autonomia pur electrică a marelui SUV BMW a crescut de trei ori, faţă de vechea generaţie, iar viteza maximă care poate fi atinsă în regim electric a crescut de la 120 la 140 km/oră.

Propulsorul electric produce 112 CP, motorul termic de 3 litri produce 286 CP, iar împreună livrează aproape 400 CP şi un cuplu de 600 Nm.

Puterea este livrată unei transmisii automate în 8 trepte Steptronic şi unui sistem de tracţiune integrală xDrive. Astfel, cuplul este trasmis către toate cele patru roţi, indiferent dacă se utilizează motorul electric, cel termic sau ambele. Viteza maximă a modelului BMW X5 xDrive45e iPerformance este 235 km/oră.

Datorită bateriei litiu-ion montată în parte de jos caroseriei, centrul de gravitate este poziţionat mai jos decât în multe alte SUV-uri, iar capacitatea portbagajului a fost redusă cu doar 150 de litri. Astfel, X5 hibrid oferă un volum al portbagajului de 500 de litri, dar acesta poate atinge 1716 litri, prin rabatarea bachetei. Rezervorul are o capacitate de 69 de litri, pentru o autonomie ridicată.

Noua generaţie BMW X5 a fost prezentată în iunie, urmând să ajungă în România spre sfârşitul anului acesta.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.