Boston - Semaforizare inteligentă

Primăria din Boston a reuşit prin schimbarea modului de funcţionare a luminilor semafoarelor să elimine zeci de mii de ore de stat ambuteiaje şi tone de CO2 emise.

Boston - Semaforizare inteligentă Boston - Semaforizare inteligentă

Departamentul de transport din Boston a pus la punct acum câţiva ani un sistem inteligent de semaforizare în 60 de intersecţii din oraş. Rezultatul a fost unul extrem de încurajator: o reducere a întârzierilor din trafic cu 29% şi cel mai important o reducere a poluării cu până la 10%.

În termeni absoluţi, vorbim de o economie de aproape jumătate de milion de litri de combustibil, doar dintr-o semaforizare inteligentă, ce valorează aproape cât costul întregului proiect. De fapt, oficialii sunt atât de încântaţi încât vor extinde programul la încă 29 de intersecţii şi vor mai adauga în plus 91 de senalele luminoase resincronizate. Pe când aşa ceva şi la noi în Bucuresti?

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.