Bugatti 57SC Atlantic – record de preţ

Un exemplar Bugatti 57SC Atlantic a devenit cea mai scumpă maşină cumpărată vreodată, costând de trei ori mai mult decât precedenta “cea mai scumpă maşină din lume”.

Bugatti 57SC Atlantic – record de preţ Bugatti 57SC Atlantic – record de preţ

Un Bugatti 57SC Atlantic din 1936 a dat peste cap tot ce ştiam despre preţurile record ale automobilelor de colecţie, reuşind să depăşească cu 200% precedentul cel mai scump automobil tranzacţionat. Deşi suma exactă nu se cunoaşte, Wall Street Journal apreciază că valoarea tranzacţiei s-ar cifra între 30 şi 40 de milioane de dolari, o valoare impresionantă.

Licitaţia a fost făcută cât se poate de discret şi se ştie doar că s-a desfăşurat între reprezentanţii legali ai lui Dr. Peter D. Williamson (cedentul) şi Mullin Automotive Museum (cumpărătorul), deşi se pare că în spatele instituţiei s-ar afla un colecţionar anonim. David Gooding, preşedintele şi fondatorul Gooding & Company a confirmat însă această vânzare fără a da alte detalii.

În lume, există doar două astfel de bijuterii, una, modelul de faţă, şi încă una deţinută de Ralph Lauren. În momentul apariţiei sale Atlantic era incontestabil cea mai avansată tehnologic creaţie automobilistică, fiind în acelaşi timp şi un monument al designului. Acest model a fost creat de Jean Bugatti, fiul lui Ettore, şi a apărut într-o serie de doar trei exemplare, dintre care cele două rarităţi au supravieţuit.

Precedentul automobil care s-a bucurat de eticheta "cel mai scump", nu mai pare acum deloc impresionant, exemplarul Ferrari 250 Testa Rossa din 1957 fiind achiziţionat în Mai 2009 cu suma de 12,2 milioane de dolari. Acest model a fost însă tranzacţionat la o licitaţie publică, în timp ce Bugatti-ul de faţă s-a vândut în urma unei negocieri cu uşile închise, dovadă şi penuria informaţiilor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.