Cadou de 1 iunie – salarii mărite pentru angajaţii Volkswagen

Deşi piaţa auto europeană nu stă pe roze, germanii de la Volkswagen au hotărât să impulsioneze optimismul angajaţilor cu o creştere salarială de 4,3%.

Cadou de 1 iunie – salarii mărite pentru angajaţii Volkswagen Cadou de 1 iunie – salarii mărite pentru angajaţii Volkswagen

Piaţa auto europeană nu se poate lăuda cu perioada prin care trece, din punctul de vedere al vânzărilor, dar acest lucru nu însemnă că producătorii duc lipsă de strategii.Volkswagen, de exemplu, a luat o decizie pe cât de neaşteptată, pe-atât de benefică pentru angajaţii săi.

După negocierile purtate cu sindicatul IG Metall, compania germană a hotărât să mărească salariile a 102.000 de angajaţi cu un procent de 4,3%. Chiar şi aşa, mărirea sperată de sindicalişti ar fi fost de 6,5%, însă rezultatul negocierii a fost, se pare, în avantajul Volkswagen.

Acordul are o valabilitate de 13 luni şi va urmează a fi renegociat, în funcţie de rezultatele obţinute de grupul industrial Volkswagen în sezonul 2012-2013. Se pare că marirea salariilor a devenit o practică tot mai comună în Germania, fapt ce îngrijorează Banca Centrală Europeană, în ciuda efectului pozitiv resimţit pe moment.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.