Calendarul Pirelli a ajuns în România

Autor: ProMotor 06 dec. 2013 Știri auto

Din 1964 până în 2013, 40 de Calendare Pirelli au fost realizate în total într-un interval de cincizeci de ani, de către 31 de fotografi. „The Cal” a ajuns şi la Bucureşti, unde a fost prezentat în cadrul unui eveniment găzdui de Alexandra Dinu, la care au mai participat şi reprezentanţi de vârf ai companiei Pirelli Romania, precum şi jurnalişti.

Interesant este faptul că pentru a marca această aniversare importantă, Pirelli a hotărât să nu realizeze un Calendar 2014, ci să lanseze Calendarul Pirelli 1986 creat de Helmut Newton şi care nu a fost publicat, fiind păstrat până în prezent în arhiva companiei. Lucrarea laborioasă de reconstrucţie desfăşurată de Pirelli Foundation a contribuit la realizarea acestui proiect.

Istoria calendarului poate fi împărţită în trei epoci principale Prima decadă, din 1964 până în 1974, urmată de o întrerupere a publicării din cauza recesiunii mondiale cauzate de criza petrolului. A doua decadă, din 1984 până în 1994, în care calendarul a fost relansat şi a avut un succes din ce în ce mai mare. A treia decadă este delimitată din 1994 până în prezent, şi acoperă shimbarea mileniului, când „The Cal” a dobândit un statut cult ca lider în acest domeniu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide