Calendarul Pirelli a ajuns în România

Calendarul Pirelli şi-a sărbătorit cea de-a 50-a aniversare şi la Bucureşti în cadrul unui eveniment desfăşurat la Ambasada Italiei, în prezenţa Ambasadorului Italiei, Excelenţa Sa domnul Diego Brasioli.

Calendarul Pirelli a ajuns în România Calendarul Pirelli a ajuns în România

Din 1964 până în 2013, 40 de Calendare Pirelli au fost realizate în total într-un interval de cincizeci de ani, de către 31 de fotografi. "The Cal" a ajuns şi la Bucureşti, unde a fost prezentat în cadrul unui eveniment găzdui de Alexandra Dinu, la care au mai participat şi reprezentanţi de vârf ai companiei Pirelli Romania, precum şi jurnalişti.

Interesant este faptul că pentru a marca această aniversare importantă, Pirelli a hotărât să nu realizeze un Calendar 2014, ci să lanseze Calendarul Pirelli 1986 creat de Helmut Newton şi care nu a fost publicat, fiind păstrat până în prezent în arhiva companiei. Lucrarea laborioasă de reconstrucţie desfăşurată de Pirelli Foundation a contribuit la realizarea acestui proiect.

Istoria calendarului poate fi împărţită în trei epoci principale Prima decadă, din 1964 până în 1974, urmată de o întrerupere a publicării din cauza recesiunii mondiale cauzate de criza petrolului. A doua decadă, din 1984 până în 1994, în care calendarul a fost relansat şi a avut un succes din ce în ce mai mare. A treia decadă este delimitată din 1994 până în prezent, şi acoperă shimbarea mileniului, când "The Cal" a dobândit un statut cult ca lider în acest domeniu.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.