Care este cea mai vândută maşină de lux în 2017

Mercedes-Benz rămâne cel mai mare producător de automobile de lux ...

Care este cea mai vândută maşină de lux în 2017 Care este cea mai vândută maşină de lux în 2017

Mercedes-Benz rămâne cel mai mare producător de automobile de lux din lume şi în 2017. Creşterea vânzărilor din China i-a permis să înregistreze încă un an record. 

Grupul din Stuttgart a raportat vânzări de aproximativ 2,3 milioane de automobile anul trecut, cu o creştere de aproape 10% faţă de cifrele din 2016.

O mare parte a creşterii se datorează expansiunii lui Mercedes în China, unde vânzările au crescut cu 26%, iar atracţia tot mai mare a SUV-urilor sale reprezentând mai mult de o treime din vânzările din întreaga lume.

Grupul a susţinut că a rămas în topul mărcilor premium, după depăşirea rivalilor BMW. Aceştia au coborât în 2016 pe poziţia secundă în topul constructorilor de automobile de lux. În primele 11 luni ale anului trecut, BMW a vândut 1,89 milioane de automobile, mai puţine decât Mercedes, dar, dacă sunt luate în calcul şi vânzările de automobile Mini şi vehiculele electrice, BMW a vândut 2,23 milioane de vehicule în perioada ianuarie-noiembrie 2017.

China a devenit cea mai mare piaţă naţională pentru Mercedes-Benz, în condiţiile în care vânzările constructorului german au crescut la 587.868 de unităţi.

De asemenea, cererea pentru vehicule Mercedes-Benz în regiunea Europei a atins şi ea un nivel record, după ce a crescut cu 6,4%, până la 955.301 unităţi. În schimb, anul trecut au scăzut uşor, cu 0,9%, vânzările Mercedes-Benz în SUA.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.