Care este cel mai murdar obiect din maşina ta? Nu ţi-ai fi închipuit niciodată

O companie de rent-a-car din Marea Britanie a realizat un studiu pentru a afla care este cel mai murdar obiect din maşină. Reprezentanţii companiei au testat un lot de maşini din flota proprie după ce acestea au rămas necurăţate timp de două săptămâni. Rezultatul testului a relevat o concluzie surprinzătoare şi, în acelaşi timp, terifiantă.

Care este cel mai murdar obiect din maşina ta? Nu ţi-ai fi închipuit niciodată Care este cel mai murdar obiect din maşina ta? Nu ţi-ai fi închipuit niciodată

Compania Leasing Operations, specializată în operaţiuni de rent-a-car, a testat maşinile proprii pentru a descoperi urme ale bacteriilor comune, cum ar fi Coli, Clostridium p., Pseudomonas a., Staphylococcus a., Salmonella, Bacillus c. Faecal Streptococci, sau Enterococci.

Rezultatul arată cantitatea de bacterii de pe fiecare componentă a interiorului maşinilor în relaţie cu limita de detecţie (LOD), respectiv limita sub care concentraţia unui anumit contaminant este atât de mică încât nu mai poate fi detectat. De regulă, limita de detecţie (LOD) este de 100-1.000 de ori mai mică decât concentraţia de la care respectivul vontaminant devine periculos pentru sănătate.

Cum era de aşteptat, volanul, maneta frânei de staţionare şi consola centrală cu ecranul sistemului multimedia ale maşinilor testate au arătat concentraţii crescute de germeni, de 10-20 de ori peste limita de detecţie. Cu toate acestea, o parte a maşinii a ieşit clar în evidenţă ca cea mai murdară a unei maşini. Este vorba de scaunul de copil.

Pe acesta s-au găsit concentraţii ale bacteriilor şi de 3.000 de ori mai mari decât limita de detecţie. Calitativ, cea mai mare concentraţie a fost Faecal Streptococci, responsabilă pentru producerea unor infecţii grave, ca pneumonie, otită şi meningită.

Rezultatul este şocant şi arată de ce este extrem de important să curăţăm periodic scaunul copilului.Potrivit aceluiaşi studiu, aproape jumătate dintre părinţii chestionaţi curăţă scaunului copilului mai rarde o dată la şase luni. O zecime dintre părinţi fac acest lucru doar o dată pe an, în timp ce 6% dintre ei nu curăţă niciodată scaunul de copil.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.