Cât costă în România Dacia Duster cu noul motor de 100 CP? Este mai scumpă decât în Germania!!!

Autor: Cristian Agatie 07 aug. 2019 Știri auto
Cât costă în România Dacia Duster cu noul motor de 100 CP? Este mai scumpă decât în Germania!!!

După cum anunţam săptămâna trecută, pe Duster a primit un nou propulsor de ultimă generaţie. Modernul motor turbo pe benzină de 1,0 litru/100 CP, pe care îl ştim deja de la noua generaţie Clio, este derivat din cel de 1,33 litri dezvoltat de Alianţa Renault-Nissan în parteneriat cu Daimler.

Noul propulsor reduce semnificativ preţul de achiziţie al unui Duster, ceea ce-l va face mult mai atractiv. Se cunosc acum preţurile pe principalele pieţe europene, dar acestea nu sunt o veste bună pentru clienţii din România. Dacă preţul comunicat la lansare pentru piaţa franceză este de 12.490 de euro, în Germania acesta coboară la 11.490 de euro, în timp ce în Slovacia, preţul de bază este de numai 9.990 de euro. Surpriza neplăcută este că preţul de pornire în România este acum de 13.550 de euro.

Este adevărat, în România nu se comercializează versiunea de bază Access, aceasta nefiind suficient de atractivă pentru pretenţioşii noştri conaţionali. Totuşi, dacă aliniem echipările Essential, ca să putem compara mere cu pere, avem un preţ de 12.700 de euro în Germania, 12.800 de euro în Spania şi 12.190 de euro în Slovacia. Practic, în afară de Franţa, unde Dacia Duster TCe 100 se comercializează cu 14.500 de euro, România este cea mai scumpă piaţă pentru clienţii de Duster. Românii plătesc, astfel, cu 850 de euro mai mult decât germanii.

Dacă urcăm o treaptă, la echiparea Comfort, preţul de pornire este în România de 14.600 de euro, cu 700 de euro mai mare decât în Germania, unde costă 13.900 de euro. Aşadar tendinţa se menţine, spre regretul clienţilor din România, care privesc acum invidioşi către ţările din jur.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide