Cât costă în România Dacia Duster cu noul motor de 100 CP? Este mai scumpă decât în Germania!!!

Dacia Duster va avea un nou motor turbo pe benzină cu cilindreea de 1,0 litru, care dezvoltă 100 CP. Acesta va fi poziţionat la gama bazei popularului model şi va contribui la creşterea atractivităţii modelului produs la Mioveni.

 Cât costă în România Dacia Duster cu noul motor de 100 CP? Este mai scumpă decât în Germania!!! Cât costă în România Dacia Duster cu noul motor de 100 CP? Este mai scumpă decât în Germania!!!

După cum anunţam săptămâna trecută, pe Duster a primit un nou propulsor de ultimă generaţie. Modernul motor turbo pe benzină de 1,0 litru/100 CP, pe care îl ştim deja de la noua generaţie Clio, este derivat din cel de 1,33 litri dezvoltat de Alianţa Renault-Nissan în parteneriat cu Daimler.

Noul propulsor reduce semnificativ preţul de achiziţie al unui Duster, ceea ce-l va face mult mai atractiv. Se cunosc acum preţurile pe principalele pieţe europene, dar acestea nu sunt o veste bună pentru clienţii din România. Dacă preţul comunicat la lansare pentru piaţa franceză este de 12.490 de euro, în Germania acesta coboară la 11.490 de euro, în timp ce în Slovacia, preţul de bază este de numai 9.990 de euro. Surpriza neplăcută este că preţul de pornire în România este acum de 13.550 de euro.

Este adevărat, în România nu se comercializează versiunea de bază Access, aceasta nefiind suficient de atractivă pentru pretenţioşii noştri conaţionali. Totuşi, dacă aliniem echipările Essential, ca să putem compara mere cu pere, avem un preţ de 12.700 de euro în Germania, 12.800 de euro în Spania şi 12.190 de euro în Slovacia. Practic, în afară de Franţa, unde Dacia Duster TCe 100 se comercializează cu 14.500 de euro, România este cea mai scumpă piaţă pentru clienţii de Duster. Românii plătesc, astfel, cu 850 de euro mai mult decât germanii.

Dacă urcăm o treaptă, la echiparea Comfort, preţul de pornire este în România de 14.600 de euro, cu 700 de euro mai mare decât în Germania, unde costă 13.900 de euro. Aşadar tendinţa se menţine, spre regretul clienţilor din România, care privesc acum invidioşi către ţările din jur.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.