Cât plăteşte Primăria Capitalei pentru fiecare loc din parcarea park&ride Pantelimon?

Autor: Cristian Agatie 09 aug. 2019 Știri auto
Cât plăteşte Primăria Capitalei pentru fiecare loc din parcarea park&ride Pantelimon?

Primăria Capitalei a anunţat miercuri, 7 august, că a fost semnat contractul pentru execuţia parcării supraterane park&ride de 500 de locuri la intersecţia Pantelimon-Vergului, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 21 milioane de euro. Potrivit proiectului, lucrările ar trebui să fie gata în 12 luni. La un calcul simplu, reiese un cost de 42.000 de euro pentru un loc de parcare, cam cât o garsonieră.Informaţia i-a revoltat pe românii care consideră acest preţ ca fiind scandalos.

Ulterior, reprezentanţii Primăriei Capitalei au revenit şi au explicat că suma totală nu reprezintă doar costurile parcării, ci şi pe cele ale nodului intermodal cu bucla întoarcere tramvai, peroane, sală de aşteptare, zona food, zona maxi taxi, culoar până la viitoarea staţie de metrou şi pasaj pietonal care va înlocui trecerile de pietoni. În plus, cu aceşti bani se va construi şi o parcare subterană de 171 de locuri în zona şcolii 46. Informaţia a fost obţinută de Hotnews de la Marius Coaje, consilierul primarului Gabriela Firea pe probleme de infrastructură.

Potrivit acestuia, în realitate, Primăria Capitalei plăteşte circa 14.500 de euro/loc de parcare pentru construirea parcării park&ride de 500 de locuri de la capătul Şoselei Pantelimon şi circa 16.500 de euro pentru parcarea subterană de la Şcoala 46. Costurile sunt mai mult sau mai puţin asemănătoare cu cele ale altor proiecte de parcare din marile oraşe, cum ar fi Cluj sau Oradea.

Parcarea face parte din proiectul de reabilitare a şoselelor Iancului şi Pantelimon şi trebuia terminată la finalul anului 2014. Iniţial, primăria a vrut să facă parcarea subteran, dar apoi a schimbat proiectul din cauza costurilor prea mari şi a decis să o facă suprateran. Ulterior, şantierul a fost blocat din cauza întrării în insolvenţă a constructorului.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide