Câte maşini Dacia s-au produs în România de la începutul anului

Producţia de autoturisme din fabrica Dacia de la Mioveni a înregistrat o creştere de 4%.

Câte maşini Dacia s-au produs în România de la începutul anului Câte maşini Dacia s-au produs în România de la începutul anului

Producţia de autoturisme din fabrica Dacia de la Mioveni a înregistrat o creştere de 4% în primele opt luni ale anului curent, la 211.962 unităţi comparativ cu perioada similară din 2017, SUV-ul Duster fiind modelul cel mai bine reprezentat cu 143.790 de unităţi produse, arată o statistică publicată miercuri de Asociaţia Constructorilor de Automobile din România - ACAROM.

Totodată, luna august a consemat o creştere de 27,3% a producţiei de autoturisme faţă de august 2017, confirmând trendul pozitiv din industria auto.

Pe modele, în primele opt luni ale anului au fost produse 143.790 de unităţi Dacia Duster, 31.632 Dacia Sandero, 22.211 Dacia Logan şi 14.329 unităţi Dacia Logan MCV.
La acestea se mai adaugă 22.992 de unităţi  de caroserii vopsite cu destinaţia Algeria, potrivit datelor ACAROM.

Constructorul auto a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 23,1 mld. lei (5,1 mld. euro), în creştere cu 11,4% faţă de 2016, depăşind în premieră 5 mld. euro şi consolidându-şi poziţia de cea mai mare companie din România după cifra de afaceri.
 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.