Cauza morţii actorului Anton Yelchin. Ce au descoperit anchetatorii despre SUV-ul care a produs accidentul

Autor: Gandul.info 21 iun. 2016 Știri auto

 


SUV-ul care a luat-o la vale pe o stradă şi a produs accidentul în urma căruia Anton Yelchin şi-a pierdut viaţa, fusese rechemat în service pentru că şoferii au întâmpinat probleme la schimbătoarele de viteză,cauzând vehiculele să o ia la vale în mod neaşteptat,conform unor documente guvernamentale, scrie Gandul.info.

Anton Yelchin, în vârstă de 27 de ani, un actor cu o carieră în plină ascensiune, cunoscut îndeosebi pentru rolul lui Chekov din noile filme Star Trek, a murit duminică după ce maşina sa Jeep Grand Cherokee, din 2015, l-a strivit de o cutie poştală din cărămidă şi un gard de securitate din faţa casei sale, potivit poliţiei din Los Angeles, citată de Associated Press.

Jeep-ul, un model din anul 2015, făcea parte din cele 1,1 milioane de maşini rechemate în service de Fiat Chrysler în aprilie, potrivit documentelor Administraţiei pentru Siguranţă Traficului Rutier din SUA.

Instituţia a somat producătorul auto să recheme maşinile în service din cauza plângerilor venite din partea şoferilor care nu îşi puteau da seama dacă maşina frâna pe modul de transmisie automată. Dacă maşina nu avea frâna pusă corect, iar şoferul părăsea vehiculul, aceasta putea să o ia la vale.

Fiat Chrysler, care produce Jeep, a exprimat într-o declaraţie, luni, că investighează problema şi că este prematur să se speculeze asupra cauzei accidentului. Producătorul auto a transmis condoleanţe familiei şi prietenilor lui Yelchin.

Cei care invetighează accidentul au luat în vedere poziţia schimbătorului de viteze al lui Yelchin la momentul accidentului, a declarat ofiţerul de poliţie Jane Kim. Actorul ieşise din autoturism, dar poliţia nu a specificat de ce acesta se afla în spatele maşinii când aceasta a luat-o la vale.

Prietenii lui Yelchin l-au găsit pe acesta după ce actorul nu a mai venit la repetiţiile programate pentru duminică dimineaţă.

În urma autopsiei, medicii legişti au stabilit că moarte lui Yelchin a fost provocată de un accident. Rezultatele testelor toxicologice nu vor fi gata decât peste luni de zile.

Moartea tragică a lui Yelchin a nimicit cariera sa promiţătoare de actor din ce în ce mai cunoscut publicului larg şi care avea o mare ambiţie artistică. „Star Trek Beyond,” cel de-al treila film al seriei, va fi lansat în iulie.

Regizorul filmului, J.J. Abrams, care l-a distribuit pe Yelchin în franciză, a scris despre actor că era „genial … blând… teribil de amuzant şi extrem de talentat.”

Moartea sa a fost reimţită în întreaga industrie cinematografică.

„Ce suflet rar şi frumos avea cu o pasiune neostoită pentru viaţă,” a declarat Jodie Foster, care a jucat alături de Yelchin în filmul din 2011 „The Beaver”. „Era pătrunzător, dar şi cel mai amuzant băiat pe care ţi l-ai fi putut imagina vreodată.”

„Era tobă de filme şi ne era ruşine în faţa lui,” a declarat Gabe Klinger, care a regizat filmul „Porto,” ce va fi lansat în această toamnă, în care a jucat şi Yelchin. „Se uita la câte 4-5 filme în fiecare noapte.”

Yelchin a început să joace pe când era copil, apărând în mici roluri din filme independente şi în diferite emisiuni TV precum „ER,” ”The Practice,” şi „Curb Your Enthusiasm.” Rolul său în care s-a remarcat pe marele ecran a fost cel alături de Anthony Hopkins în „Hearts in Atlantis” din 2001.

Citeşte articolul complet pe Gandul.info


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide