Ce poți face ca să te ferești de țepele de la benzinărie?

Autor: George Cristea 12 aug. 2019 Știri auto

Internetul abundă de filmulețe și relatări despre presupuse țepe la benzinărie pe care le-ar fi luat numeroși români. Destul de recent, o șoferița a acuzat faptul că a pus în rezervorul mașinii cu mult mai mult combustibil decât capacitatea rezervorului specificată în certificatul de înmatriculare. Postul său de Facebook s-a viralizat, iar spiritele s-au inflamat rapid. Iată ce poți face ca să te ferești de țepele de la benzinărie.

Intră în Galeria FOTO

„Alimentez cu carburant aproape lunar (+/- 2-3 zile), de fiecare data plinul, și niciodată cantitatea de combustibil cu care am alimentat nu a depășit 42 litri. De fiecare data las pompa pe modul „automat”, să „sară” singură atunci când rezervorul s-a umplut. Azi am oprit-o la 50.31 litri, deoarece n-am înțeles de ce (deși s-a depășit capacitatea rezervorului) continua sa alimenteze” – a scris șoferița pe rețeaua de socializare.

Țepele de la benzinărie: Ce poți face ca să te ferești?

Reacțiile benzinarilor nu au întârziat să apară, femeia fiind acuzată de ignoranță. Există șanse ca în rezervor să încapă o cantitate de combustibil mai mare decât cea specificată în talon, în special dacă rezervorul a fost golit aproape complet. Pe lângă abaterile tehnologice care fac ca rezervoare identice să aibă capacități diferite, trebuie luată în calcul și rezerva, o capacitate suplimentară de combustibil care asigură de regulă o autonomie de 50 km după ce s-a aprins becul de combustibil.

Totuși, ce puteți face dacă bănuiți că ați fost păcălit la pompa de combustibil? Există o metodă simplă care vă poate spune dacă pompa de combustibil măsoară corect cantitatea de combustibil care intră în rezervor.Este vorba de testul cu vasul etalon, test pe care nicio benzinărie nu îl poate refuza. După alimentare, în vasul etalon trebuie să fie exact aceeași cantitate de combustibil ca și cea indicată de pompă.

Deși inițial șoferița a anunțat că va face plângere la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), între timp aceasta și-a șters postarea de pe Facebook.

Întâmplarea sa nu este singulară: și alți șoferi s-au plâns că pompa de la benzinărie a pompat mai mult combustibil decât capacitatea rezervorului. Unii chiar au filmat cum din pistolul pompei nu curgea decât abur, cu toate că contorul indica o alimentare normală, taxată corespunzător.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide