Ce poţi face ca să te fereşti de ţepele la benzinărie?

Ce poţi face ca să te fereşti de ţepele la benzinărie?

Autor: Cristian Agatie acum 5 luni Știri

Internetul abundă de filmuleţe şi relatării despre presupuse ţepele la benzinărie pe care le-ar fi luat numeroşi români. Destul de recent, o şoferiţă a acuzat faptul că a pus în rezervorul maşinii cu mult mai mult combustibil decât capacitatea rezervorului specificată în certificatul de înmatriculare. Postul său de facebook s-a viralizat, iar spiritele s-au inflamat rapid.

„Alimentez cu carburant aproape lunar (+/- 2-3 zile), de fiecare data plinul, şi niciodată cantitatea de combustibil cu care am alimentat nu a depăşit 42 litri. De fiecare data las pompa pe modul “automat”, să “sară” singura atunci când rezervorul s-a umplut. Azi am oprit-o la 50.31 litri, deoarece n-am înţeles de ce (deşi s-a depăşit capacitatea rezervorului) continua sa alimenteze” – a scris şoferiţa pe reţeaua de socializare. 

Reacţiile benzinarilor nu au întârziat să apară, femeia fiind acuzată de ignoranţă. Există şanse ca în rezervor să încapă o cantitate de combustibil mai mare decât cea specificată în talon, în special dacă rezervorul a fost golit aproape complet. Pe lângă abaterile tehnologice care fac ca rezervoare identice să aibă capacităţi diferite, trebuie luată în calcul şi rezerva, o capacitate suplimentară de combustibil care asigură de regulă o autonomie de 50 km după ce s-a aprins becul de combustibil.

Totuşi, ce puteţi face dacă bănuiţi că aşi fost păcălit la pompa de combustibil? Există o metodă simplă care vă poate spune dacă pompa de combustibil taxează măsoară corect cantitatea de combustibil care intră în rezervor.Este vorba de testul cu vasul etalon, test pe care nicio benzinărie nu îl poate refuza. După alimentare, în vasul etalon trebuie să fie exact aceeaşi cantitate de combustibil ca şi cea indicată de pompă.

După ce iniţial şoferiţa a anunţat că va face plângere la Autoritatea pentru protecţia consumatorilor, între timp aceasta şi-a şters postarea de pe facebook.

 Comentarii
Inchide