Cea mai rapidă maşină blindată din lume – un Audi RS7 care atinge 325 km/oră – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 10 iul. 2019 Știri auto

Maşinile blindate oferă protecţie sporită pasagerilor sau şoferului, însă performanţele dinamice şi plăcerea de a conduce astfel de modele de obicei lipsesc cu desăvârşire.

Compania AddArmour vine să îndrepte această situaţie, prezentând ceea ce ei consideră a fi mai rapidă maşină blindată din lume.

Cu o viteză maximă de 325 km/oră, modelul lor este la bază un Audi RS7. Acesta a fost supus unor modificări de către casa de tuning APR, iar motorul său V8 de 4 litri produce acum 760 de cai-putere şi un cuplu maxim de 1.085 Nm. Astfel, modelul atinge 100 km/oră în doar 2,9 secunde.

AddArmour nu a vrut să strice performaneţele dinamice prin modificările caroseriei, aşa că a folosit un înveliş din policarbonat care este de 10 ori mai rezistent decât oţelul folosit de obicei la maşinile blindate, dar şi cu 60% mai uşor. Compania a instalat şi geamuri speciale compuse din straturi de policarbonat şi sticlă balistică.

Greutate maşinii a crescut astfel cu doar 91 de kilograme, iar acest Audi RS7 îşi poate proteja ocupanţii de arme mici de foc, inclusiv gloanţe trase de un Magnum 44.

AddArmour nu s-a oprit aici. Modelul are dispersoare de spray cu piper şi fum, un tun sonic, anvelope run-flat, mânere care curentează asemeanea unui taser. Totodată, la bord se regăseşte un sistem de detectare a explozibililor, un sistem de camere video 360 de grade cu mod night vision şi un sistem de detecţie a gazelor, cu măşti de oxigen şi rezerve de oxigen pentru pasageri.

Bara faţa a fost ranforsată astfel încât obstacolele pot fi împinse din calea maşinii fară a lovi radiatorul, iar în portbagaj se află o cutie unde pot fi depozitate arme.

Preţul de vânzare al modelului blindat Audi RS7 începe de la 205.000 de dolari, cu 91.000 de dolari mai mult decât preţul variantei standard. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide