Chevrolet a prezentat noul Corvette Stingray – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 19 iul. 2019 Știri auto

Chevrolet a prezentat ieri noul Corvette C8, unul dintre cele mai aşteptate modele ale anului.

Noul Corvette vine cu o premieră în lunga sa istorie, C8 fiind primul Corvette cu motorul poziţionat central. Aspectul este mai agresiv ca niciodată, cu prize mari de aer în partea din faţă şi un spoiler mic sub faruri, lateralele sunt sculptate şi conduc aerul prin alte două prize de aer de mari dimensiuni.

Inginerii au reuşit să păstreze acoperişul detaşabil, iar în partea din faţă a apărut un mic portbagaj, suficient pentru două genţi mici.

Noul motor V8 de 6,2 litri este vizibil în partea din spate sub un panou de sticlă, iar acesta produce 490 de cai-putere şi 630 Nm. Pachetul opţional Z51 Performance Package ridică puterea motorului la 495 CP şi 637 Nm.

Noul Chevrolet Corvette C8 va atinge 100 km/oră în mai puţin de 3 secunde, iar asta este impresionat şi prin faptul că varianta Corvette ZR1 din 2019, cu 755 de cai-putere sub capotă şi 969 Nm, realiza sprintul până la 100 km/oră în 2,85 secunde.

Caroseria monococă foloseşte fibră de carbon, însă greutatea lui Corvette C8 nu este foarte redusă, noul model sport al americanilor cântărind 1560 de kilograme. Pentru a reduce greutatea, constructorul a folosit componente din aluminiu. Totodată, multe componente, printre care planşa de bord, sunt fabricate dintr-un amestec de fibră de sticlă şi răşină. Chevrolet spune că materialul rezultat este atât de uşor încât poate pluti pe apă.

Corvette C8 vine cu jante de 19 sau 20 de inchi cu anvelope Michelin Pilot Sport ALS, iar sistemul de frânare este produs de Brembo.

Pachetul opţional Z51 Performance aduce şi o suspensie mai sportivă, o evacuare mai performantă şi un sistem de răcire upgradat, discuri de frână mai mari şi anvelope Michelin Pilot Sport 4S.

Preţul lui Chevrolet Corvette C8 va fi sub 60.000 de dolari în SUA, iar modelul va fi produs începând cu a doua parte a anului la fabrica Bowling Green din Kentucky.

Interior complet nou pentru Corvette C8

Interioul noului Corvette vine cu un volan în două spiţe, iar planşa sa bord este orientată către şofer. Acesta primeşte informaţiile pe un display de 12 inchi, iar pe planşa de bord se află şi ecranul sistemului de infotainment – Chevrolet nu a spus ce dimensiune are.

La interior vor exista detalii din aluminiu şi fibră de carbon, sistem de comenzi vocale şi încărcare wireless pentru telefonul mobil. Un sistem de sonorizare Bose cu 10 difuzoare este oferit standard, însă se poate achiziţiona contra cost o variantă cu 14 difuzoare. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide