Chevrolet Beat, Groove şi Trax – concepte

Autor: Andrei Cosmin Iordache 05 apr. 2007 Știri auto

Cele trei concepte (Chevrolet Beat, Groove şi Trax), prezentate în premieră mondială la salonul newyorkez, se adresează cu preponderenţă clientelei tinere din marile aglomeraţii citadine. Design-ul celor trei creează un aer de voie bună, tineresc, înglobând, parcă, atmosfera metropolitană şi emanând enerigie, diversitate şi life-style. Rezultatul: trei concepte care îndeplinesc cele mai importante nevoi ale tineretului, distracţia şi econimia de bani, cea din urmă rezultând din consumul redus de combustibil.

Partea frontală a lui Chevrolet Beat denotă sportivitate, dată de spoilerul masiv, dar şi de forma blocurilor optice dotate cu tehnologia LED. Hatchback-ul cu trei uşi este propulsat de un motor turbo pe benzină, de 1,2 litri, cuplat la o cutie de viteze automată. Dar, cum nevoile celor tineri nu se limitează doar la un look sportiv, inginerii de Chevrolet au înzestrat conceptul cu tehnologie de ultimă generaţie. Astfel Chevrolet Beat este echipat cu sistem de navigaţie şi instalaţie de sunet premium Alpine, cu şase difuzoare şi un subwoofer.

Design-ul lui Chevrolet Groove este inspirat, după spusele lui Jawook Koo (design-erul care s-a ocupat de acest proiect), de o cască jumătate militară, jumătate modernă. Cu toate acestea, Groove păstrează genele design-ului clasic Chevrolet prin intermediul parbrizului montat aproape drept şi aripile laterale foarte evazate. Acest model este propulsat de un motor diesel de 1 litru.

Cel de-al treilea concept, Trax, este construit după filosofia celor activi, care doresc o călătorie mai sportivă, sau în spiritul celor care doresc să strabată jungla oraşelor într-o manieră rapidă. Spre deosebire de celelatte două, Chevrolet Trax este un mini SUV. Acesta dispune de un diferenţial autoblocant electronic şi de un motor electric, care asigură tracţiunea 4X4.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide