Combustibili alternativi

Preşedinţii celor mai puternice branduri auto americane, Chrysler, Ford şi GM, s-au întâlnit cu George W. Bush pe tema combustibililor alternativi.

Combustibili alternativi Combustibili alternativi
Cele trei mari companii producătoare de autovehicule din America au convenit cu preşedintele George W. Bush pentru un program de reducere a consumului de carburant şi implicit de reducere a noxelor poluante.

Soluţia adoptată de aceştia a fost încurajarea utilizării combustibililor alternativi, mai precis utilizarea biocombustibilului pe scară largă în USA. Preşedinţii celor trei companii au convenit ca jumătate din producţia anuală de automobile să fie compatibilă cu biocombusitibili până în 2012.

Tom LaSorda (preşedintele Chrysler Group), Alan Mulally (preşedintele Ford Motor) şi Rick Wagoner (preşedintele General Motors) au cerut ajutorul şefului statului american pentru a crea infrastructura necesară unui astfel de proiect, prin implementarea staţiilor de alimentare cu biocombustibili şi aducerea preţului la pompă competitiv cu benzina. În momentul de faţă, în S.U.A. există în jur de 1.000 de pompe care furnizează combustibilul E85, în comparaţie cu cele 170.000 de pompe de benzină.

Prin această soluţie s-ar reduce foarte mult consumul de combustibil convenţional, rezultând astfel o diminuare considerabilă a noxelor poluante.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.