Comisar UE despre taxa auto

Comisarul UE pentru politici interne şi servicii, Charlie McCreevy, a declarat, vineri, la Bucureşti, din câte ştie, nu există "nicio plângere" din partea CE referitoare la taxa introdusă de România.

Comisar UE despre taxa auto Comisar UE despre taxa auto
Comisarul UE pentru politici interne şi servicii, Charlie McCreevy, a declarat, vineri, la Bucureşti, că taxă auto de primă înmatriculare există în mai multe state din UE, sub diverse forme, şi că, din câte ştie, nu există "nicio plângere" din partea CE referitoare la taxa introdusă de România.

"Am lucrat pentru mai mult timp la Ministerul de Finanţe din Irlanda şi cunosc foarte bine problema taxei de primă înmatriculare. Irlanda are o astfel de taxă. Nu sunt încă foarte clarificat cu forma taxei din România, dar dacă ar exista vreo contravenienţă aş şti de ea", a afirmat McCreevy, răspunzând la întrebarea jurnaliştilor legată de compatibilitatea taxei cu legislaţia europeană. El a arătat că în multe ţări din UE există multe forme ale taxei de primă înmatriculare, care se numesc diferit, dar care au acelaşi scop.

La întrebarea referitoare la poziţia Comisiei Europene faţă de modificările propuse de Guvern pentru aplicarea taxei de primă înmatriculare, comisarul european a afirmat că la nivelul forului european "nu există nicio plângere". "Din câte ştiu eu, nu avem nici o plângere din partea Comisiei Europene", a spus McCreevy.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.