Cum arată şi ce poate să facă noua interfaţă Android Auto – VIDEO

Autor: Marius Vişan acum 1 an Știri

În decurs de cinci ani de când a fost inventat, Android Auto a fost optimizat constant pentru a susţine mai mult de 500 de modele de maşini aparţinând a 50 de mărci.

Cei de la Google nu se opresc aici, pentru că săptămâna aceasta au introdus un nou design al aplicaţiei care se va lansa pe toate modelele compatibile Android Auto în cursul acestei veri. Noua interfaţă este construită pentru afişa cât mai multe informaţii utile.

VIDEO

Actualizarea introducere unui nou buton de launch care va permite navigarea printr-o listă verticală de aplicaţii, astfel că selectarea celei dorite va fi mai intuitivă. Launcherul seamană foarte mult cu Apple CarPlay. 

Noul launcher va înlocui actualul sistem cu 5 butoane prezente în partea de jos a ecranului. Aici îşi va face loc o bară de navigaţie care va fi afişată permanent pe ecran şi care va oferi acces rapid la anumite funcţii ale unor aplicaţii recent deschise fără nevoia de a o părăsi pe cea curentă.

De exemplu, dacă foloseşti navigaţia şi asculţi muzică în acelaşi timp, ai posibilitatea de a derula melodia din bara orizontală fără să părăseşti aplicaţia de navigaţie. 

Dacă aveţi o maşină cu un ecran mai mare al sistemului de infotainment, Android Auto maximizează afişajul pentru a arăta mai multe informaţii, cum ar fi indicaţiile navigaţiei, comenzile de redare şi apelurile în curs.

Noul centru de notificări prezintă apelurile, mesajele şi alertele recente, astfel încât să puteţi alege mai uşor ce să vizualizaţi.

 Comentarii
Inchide