Daewoo Nexia 2

Călcând parcă pe urmele vechiului Renault 12, Daewoo Nexia, cunoscut la noi sub numele de Cielo, își continuă cariera nestringherit în fabrica din Uzbekistan.

Daewoo Nexia 2 Daewoo Nexia 2
Daewoo Nexia 2Noul model a fost produs în colaborare cu GM și cu o firmă de consultanță britanică și urmează să fie asamblat în paralel cu actuala Nexia, o copie aproape identică a modelului Cielo realizat până de curând la Craiova. De anul viitor doar noul facelift va fi produs pentru piața locală cu numele Chevrolet, pentru export purtând în continuare denumirea de Daewoo.

Modificările exterioare sunt semnificative, începând de la partea frontală nouă și terminând cu stopurile total diferite. Privită însă din lateral, Daewoo Nexia aduce încă aminte de vechiul Opel Kadett pe a cărui platformă tehnică este construită. La fabrica uzbekă sunt asamblate într-o cadență totală de 250.000 de unități modelele Chevrolet Lacetti, Epica, Tacuma și Captiva. În ceea ce privește noua Nexia, oficial se dorește o producție anuală de 100.000 de exemplare, care are toate șansele să fie atinsă. Chiar dacă modelul este conceptual vechi de aproape 30 de ani, are o siguranță pasivă ce lipsește cu desăvarșire și vine doar cu soluții tehnice depășite moral. Dar măcar are climatizare automată, nu?
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.