Daimler AG ar putea renunţa la Maybach

Maybach, marca de prestigu resuscitată de Daimler, nu a înregistrat succesul scontat de germani, trâind în umbra perlelor britanice Rolls Royce şi Bentley. Astfel cei de la Daimler par tot mai îndreptăţiţi să renunţe la brandul falimentar.

Daimler AG ar putea renunţa la Maybach Daimler AG ar putea renunţa la Maybach

Anul trecut, doar 146 de limuzine exclusiviste Maybach au fost comercializate în întreaga lume, o valoare ce reprezintă doar o zecime din cât şi-au propus germanii să vândă şi mult mai puţin decât totalurile înregistrate de concurenţă. Maybach este într-o evidentă criză, dacă luăm în calcul faptul că în ultimii ani piaţa automobilelor de lux a crescut consistent şi Rolls-Royce şi Bentley au înregistrat cifre record.

Un alt semn care prevesteşte apusul mărcii este absenţa unor substituiente pentru actualele modele din gamă, uşor învechite. Dieter Zetsche, CEO Daimler, confirmă într-un interviu acordat site-ului TheCarConnection.com lipsa noutăţilor pentru acest an. Singurul model nou este Maybach Landaulet, o versiune cabrio a limuzinei 62, dar acest model de nişă sigur nu va avea un impact important asupra cifrelor de vânzări.

Pe de altă parte, germanul aflat la conducerea Daimler susţine că prin acest proiect, Mercedes a dovedit că poate construi automobile ce pot rivaliza cu Rolls-Royce, chiar dacă succesul comercial se lasă aşteptat. Apogeul Maybach a fost înregistrat în perioada interbelică, dar marca a dispărut din peisajul automobilistic după Al doilea Război Mondial, fiind revitalizată de Mercedes începând cu anul 1997.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.