Daimler plănuieşte să renunţe la Mercedes Clasa X pentru a reduce costurile

Modelul Mercedes-Benz Clasa X ar urma să fie scos din producţie pe măsură ce compania mamă Daimler caută modalităţi de a reduce costurile, potrivit unor surse din cadrul constructorului, citate de Automotive News Europe.

Daimler plănuieşte să renunţe la Mercedes Clasa X pentru a reduce costurile Daimler plănuieşte să renunţe la Mercedes Clasa X pentru a reduce costurile

Modelul Mercedes-Benz Clasa X ar urma să fie scos din producţie pe măsură ce compania mamă Daimler caută modalităţi de a reduce costurile, potrivit unor surse din cadrul constructorului, citate de Automotive News Europe.

Mercedes a lansat modelul în 2017, cu scopul de a oferi diversitate gamei sale de vehicule comerciale uşoare, dar şi să-şi facă intrarea în segmentul foarte căutat al pick-up-urilor.

Doar 16.700 de modele au fost vândute anul trecut în Europa, Australia şi Africa de Sud. Statele Unite, unde cererea este în principal pentru camionete de dimensiuni mari, a fost exclusă ca piaţă de desfacere.

Încă de la început, Clasa X nu a fost pe măsura aşteptărilor. Preţul său, începând de la 37.294 de euro în Germania, a fost ridicat. Competiţia este foarte dură în acest segment, unde concurează şi VW Amarok şi Ford Ranger. Totodată, modelul a fost subiectul unor campanii de rechemare.

În cadrul acordului încheiat de Daimler cu Renault-Nissan, Clasa X foloseşte aceeaşi platformă ca Nissan Navara şi Renault Alaskan, fiind produs în fabrica Nissan din Barcelona.

În luna februarie, fostul CEO Dieter Zetsche a abandonat planurile de a construi Clasa X pentru pieţele din America de Sud la fabrica Renault-Nissan din Argentina.

La începutul lunii iulie, Daimler şi-a redus prognoza de profit pentru a 4-a oară în ultimele 13 luni.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.