De ce deschid olandezii uşa de la maşină cu mâna dreaptă - VIDEO

Metoda care reduce accidentele ...

Toţi olandezii deschid uşa în acest mod ciudat, iar când veţi afla motivul, veţi deschide şi voi aşa uşa.

Aţi auzit de stilul olandez de deschidere a uşii? Dacă nu, probabil că nu sunteţi singurul. Cu toate acestea, stilul olandez a salvat multe vieţi - în special în Olanda.

Este o tehnică folosită pentru a evita accidentele legate de deschiderea uşilor la maşină şi biciclişti

Bicliştii loviţi de cineva care deschide o uşă de maşină sunt printre cele mai întâlnite tipul de coliziune, mai ales în oraşele mari.

Este o problemă globală - în 2011, Daily Mail a raportat că 600 de biciclişti din Marea Britanie sunt răniţi în fiecare an din cauza accidentelor provocate cu uşa de maşina.

Tehnica olandeză constă în deschiderea uşii cu mâna care este mai îndepărtată. În principiu, nu deschideţi uşa cu mâna pe care, probabil, o deschideţi în mod normal - utilizaţi-o pe cealaltă. Acest lucru te obligă să te uiţi peste umăr, devenind astfel mai conştient dacă există un biciclist care vine din spate

În Olanda acest lucru se învaţă la şcoala de şoferi

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.