Decizia este oficială: Viitorul tău VW Passat va fi Made in Turkey

Autor: Cristian Agatie 02 oct. 2019 Știri auto
Decizia este oficială: Viitorul tău VW Passat va fi Made in Turkey

Grupul Volkswagen va produce generaţiile viitoare ale modelelor VW Passat şi Skoda Superb în noua fabrică pe care o va construi în Turcia, la Manisa, lângă Izmir. Aceasta va avea o capacitate de producţie de 300.000 de unităţi şi va necesita o investiţie  de un miliard de euro. 4.000 de locuri de muncă vor fi create în cadrul fabricii şi la furnizorii din zonă, potrivit unui document intern intrat în posesia jurnaliştilor de la Automotive News Europe.

Potrivit aceluiaşi document, Volkswagen a ales Turcia datorită „condiţiilor macroeconomice pozitive”, care includ o populaţie numeroasă, de 80 de milioane de oameni, şi localizarea într-o zonă cu pieţe emergente. Un purtător de cuvânt al Volkswagen nu a dorit să comenteze detaliile despre fabrică, precizând că grupul german se află „în faza finală a negocierilor”. 

Uzina Volkswagen din Turcia va livra maşini pe piaţa locală, dar şi către ţările din Europa de Est, inclusiv Rusia, precum şi din Orientul Mijlociu. Fabrica va funcţiona sub brandul VW, iar două treimi din producţie va fi reprezentată de VW Passat. 

Această mişcare înseamnă că viitoarea generaţie VW Passat va fi Made in Turkey. Mutarea producţiei de la fabrica germană din Emden va permite transformarea acestei fabrici în una care va produce exclusiv modele electrice. De asemenea, pentru Skoda va însemna creşterea capacităţii de producţie pentru Superb, fabrica din Kvasiny lucrând acum la capacitate maximă.

Volkswagen a anunţat intenţia de a construi o noua fabrică în estul Europei, inclusiv România sperând la o decizie favorabilă în acest sens. Ulterior, speranţele românilor s-au prăbuşit după ce Volkswagen a anunţat că pe lista scurtă au rămas Bulgaria şi Turcia. Cel puţin e bine că în final nu au ales Bulgaria…

Noua uzină ridică numărul fabricilor din Grupul Volkswagen la 123 în întreaga lume. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide