Decizia este oficială: Viitorul tău VW Passat va fi Made in Turkey

Grupul Volkswagen a anunţat oficial decizia de a construi în Turcia viitoarea sa fabrică în care va produce generaţiile viitoare ale modelelor VW Passat şi Skoda Octavia.

Decizia este oficială: Viitorul tău VW Passat va fi Made in Turkey Decizia este oficială: Viitorul tău VW Passat va fi Made in Turkey

Grupul Volkswagen va produce generaţiile viitoare ale modelelor VW Passat şi Skoda Superb în noua fabrică pe care o va construi în Turcia, la Manisa, lângă Izmir. Aceasta va avea o capacitate de producţie de 300.000 de unităţi şi va necesita o investiţie  de un miliard de euro. 4.000 de locuri de muncă vor fi create în cadrul fabricii şi la furnizorii din zonă, potrivit unui document intern intrat în posesia jurnaliştilor de la Automotive News Europe.

Potrivit aceluiaşi document, Volkswagen a ales Turcia datorită „condiţiilor macroeconomice pozitive”, care includ o populaţie numeroasă, de 80 de milioane de oameni, şi localizarea într-o zonă cu pieţe emergente. Un purtător de cuvânt al Volkswagen nu a dorit să comenteze detaliile despre fabrică, precizând că grupul german se află „în faza finală a negocierilor”. 

Uzina Volkswagen din Turcia va livra maşini pe piaţa locală, dar şi către ţările din Europa de Est, inclusiv Rusia, precum şi din Orientul Mijlociu. Fabrica va funcţiona sub brandul VW, iar două treimi din producţie va fi reprezentată de VW Passat. 

Această mişcare înseamnă că viitoarea generaţie VW Passat va fi Made in Turkey. Mutarea producţiei de la fabrica germană din Emden va permite transformarea acestei fabrici în una care va produce exclusiv modele electrice. De asemenea, pentru Skoda va însemna creşterea capacităţii de producţie pentru Superb, fabrica din Kvasiny lucrând acum la capacitate maximă.

Volkswagen a anunţat intenţia de a construi o noua fabrică în estul Europei, inclusiv România sperând la o decizie favorabilă în acest sens. Ulterior, speranţele românilor s-au prăbuşit după ce Volkswagen a anunţat că pe lista scurtă au rămas Bulgaria şi Turcia. Cel puţin e bine că în final nu au ales Bulgaria...

Noua uzină ridică numărul fabricilor din Grupul Volkswagen la 123 în întreaga lume. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.