Din 2011, creşte cadenţa de producţie pentru Dacia Duster

Cererea foarte mare pentru cel mai ieftin SUV din lume, Dacia Duster, a dus la decizia de a creşte cadenţa de fabricaţie la uzina de la Mioveni, în anul 2011.

Din 2011, creşte cadenţa de producţie pentru Dacia Duster Din 2011, creşte cadenţa de producţie pentru Dacia Duster

Una dintre feţele nefericite ale succesului SUV-ului Dacia Duster este faptul că s-a ajuns la atât de multe comenzi, încât timpul mare de aşteptare (care ajunge deja la aproape un an de zile în unele cazuri) ar putea duce la îndepărtarea clienţilor.

Iniţial, s-a pornit de la premiza construcţiei a 150.000 de exemplare Duster pe an la uzina de la Mioveni, de lângă Piteşti. Acum, însă, oficialii au analizat situaţia mai bine şi au ajuns la concluzia că ar fi bine să mărească această cadenţă.

Prin urmare, din 2011 uzina piteşteană va trebui să producă 180.000 de unităţi pe an - deci o creştere de la 3.125 de maşini pe săptămână la 3.750 de Dacia Duster săptămânal. Un efort prin care se speră că timpul de onorare a comenzilor se va reduce la o perioadă acceptabilă.

Însă acest lucru presupune relocarea unui procent din producţia modelului de clasă mică Dacia Sandero, locaţia aleasă fiind uzina din Casablanca. Iar zvonurile spun că francezii ar putea decide peste câteva luni mărirea chiar la peste 200.000 de maşini pe an a cadenţei de fabricaţie pentru Duster, dacă ritmul cererii va creşte.

Până în acest moment, comenzile pentru Dacia Duster au ajuns la nu mai puţin de 75.000, într-o perioadă de 5 luni, iar ritmul cererilor dă semne că va creşte pe piaţa vest-europeană în anul următor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.