Din 2020, toate maşinile noi vor avea sistem de frânare automată în caz de urgenţă

Maşinile vor avea un nou sistem de frânare, în UE, din 2020. Vezi cum funcţionează

Din 2020, toate maşinile noi vor avea sistem de frânare automată în caz de urgenţă Din 2020, toate maşinile noi vor avea sistem de frânare automată în caz de urgenţă

Patruzeci de state, printre care şi cele din Uniunea Europeană şi Japonia au semnat un proiect ONU, care prevede ca, din 2020, toate autoturismele şi autoutilitarele noi să aibă sistem de frânare automat, scrie Gandul.info.

Cel mai probabil, proiectul ar urma să fie aprobat în luna iunie şi va deveni obligatoriu doar pentru maşinile noi, nu şi pentru cele aflate deja în circulaţie.

VIDEO

”Maşinile vor fi echipate cu un senzor care va detecta vehiculele din faţă şi pietonii şi, în cazul în care sistemul sesizează că şoferul nu face nimic, îl va avertiza. Dacă conducătorul auto tot nu reacţionează, maşina va frâna automat”, explică Jean Rodriguez, purtător de cuvânt ONU pentru Europa.

Sistemul se va activa la viteze de până la 60 de kilometri pe oră şi este destinat zonei urbane. Totuşi, oficialii susţin că controlul final va fi al şoferului.

VIDEO

În jur de 20 de milioane de maşini noi vor fi echipate în fiecare an cu sistemele automate de frânare, iar asta va reduce semnificativ numărul de accidente şi de victime. Se estimează o reducere a accidentelor de 37-40% şi asta ar duce la salvarea multor vieţi.

”Ne-am uitat pe cifrele din Uniunea Europeană - şi vorbesc de UE, pentru că a sprijinit acest proiect de lege. Ei bine, doar în UE, în 2016, au murit în accidente urbane 9.500 de oameni”, spune Rodriguez.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.