Directorul Renault, despre impactul maşinilor second hand asupra siguranţei rutiere

Director Renault România: Importul maşinilor second hand, impact negativ asupra siguranţei rutiere

Directorul Renault, despre impactul maşinilor second hand asupra siguranţei rutiere Directorul Renault, despre impactul maşinilor second hand asupra siguranţei rutiere

Directorul general al Grupului Renault România şi preşedintele Automobile Dacia, Yves Caracatzanis, consideră că importul maşinilor second hand are un impact negativ în România asupra mediului şi siguranţei rutiere, problema fiind expusă deja autorităţilor centrale.

Yves Caracatzanis a declarat, joi, la Cluj-Napoca într-o conferinţă de presă, că până în luna octombrie vor fi înmatriculate peste 500.000 de autovehicule second hand, din care peste 70% au peste 10 ani vechime.

”În ceea ce priveşte importurile de autovehicule second hand, până în luna octombrie a acestui an vor fi înmatriculate peste 500.000 de astfel de autovehicule, din care peste 70% au peste 10 ani vechime, iar tot ceea ce aduce cu sine această vârstă a autovehiculului are un impact asupra mediului şi siguranţei rutiere. La nivel naţional ponderea este de un vehicul nou înmatriculat la cinci autovehicule second hand importate. Am discutat această problemă cu autorităţile centrale deoarece impactul este negativ asupra României, al românilor, din punct de vedere al mediului, al siguranţei rutiere şi al taxelor colectate. Este important şi pentru industria auto, pentru o ţară care are doi constructori auto”, a spus Caracatznis.

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX care este soluţia la problema ridicată, directorul general al Renault România a răspuns că aceasta este dezvoltată de autorităţile centrale, iar el nu doreşte să se substituie acestora.

Directorul general al Renault România a avut, joi, o întâlnire la Prefectura Cluj cu prefectul Aurel Cherecheş.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.