DOCUMENT OFICIAL - Cât plăteşte România pentru un kilometru de autostradă, faţă de celelalte ţări din Europa. Rezultatul este surprinzător

Autostrăzile sunt un subiect sensibil pentru majoritatea românilor

DOCUMENT OFICIAL - Cât plăteşte România pentru un kilometru de autostradă, faţă de celelalte ţări din Europa. Rezultatul este surprinzător DOCUMENT OFICIAL - Cât plăteşte România pentru un kilometru de autostradă, faţă de celelalte ţări din Europa. Rezultatul este surprinzător

Autostrăzile sunt un subiect sensibil pentru majoritatea românilor, având în vedere ritmul lent al construcţiilor şi orizontul lung de aşteptare anunţat pentru fiecare proiect.

Master Plan-ul lansat de Ministerul Transporturilor ne spune cât plătesc, în medie, celelalte ţări din Europa per kilometru de autostradă, în funcţie de terenul pe care se construieşte.

Astfel, potrivit documentelor oficiale, un kilometru de autostradă construit în România, la şes, costă 5,5 milioane de euro (fără TVA). În acelaşi timp, în zone de deal, un kilometru de autostrădă costă 8 milioane de euro (fără TVA), iar la munte costul ar creşte la 20 de milioane per kilometru (fără TVA).

Costuri mai mici înregistrează doar Bulgaria, în zona de şeş şi de munte, precum şi Slovenia, în zona de şes. Restul statelor din Europa au costuri mai mari.

Click pentru a mări

Autostrada Transilvania costat peste 1,4 miliarde de euro, deşi are finalizaţi doar 52 de kilometri, fiind una dintre cele mai scumpe şosele din lume.

Conform proiectului, ar urma să facă legătura între Braşov şi Borş, lungimea autostrăzii urmând să atingă 415 kilometri. Unele sectoare însă nu au fost nici măcar proiectate. 

Cu precizarea că cea mai mare parte a sumei reprezintă penalităţile plătite de către stat companiei americane pentru nerespectarea calendarului de plăţi din contract.

EXCLUSIV ProMotor - Cum a pierdut Dacia o licitaţie de 400 de maşini de patrulare ale Poliţiei pentru doar 2,4 lei pe autoturism

 

Regulile obţinerii şi reînnoirii permisului se schimbă pentru cel puţin 270.000 de români. Ce este apneea în somn şi ce semne are. Aplicaţia care îţi spune dacă eşti afectat

 

VIDEO După ce a evitat un accident în ultima secundă, coboară şi îi aplică o corecţie celui care era să-l lovească

 

Cum arata documentul cu echiparea minimă cerută de poliţişti de la Renault si Porsche pentru maşinile lor de patrulare

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.