Donald Trump ia în considerare aplicarea unui tarif comercial de 25% pentru maşinile fabricate în afara SUA, Canada şi Mexic

Preşedintele american Donald Trump ia în considerare implementarea unui tarif comercial de 25% pentru maşinile fabricate în afara SUA, Canada sau Mexic, potrivit Drivetribe.

Donald Trump ia în considerare aplicarea unui tarif comercial de 25% pentru maşinile fabricate în afara SUA, Canada şi Mexic Donald Trump ia în considerare aplicarea unui tarif comercial de 25% pentru maşinile fabricate în afara SUA, Canada şi Mexic

Preşedintele american Donald Trump ia în considerare implementarea unui tarif comercial de 25% pentru maşinile fabricate în afara SUA, Canada sau Mexic, potrivit Drivetribe.

Decizia ar avea la bază creşterea influenţei lui Trump în actualele înţelegeri comerciale, precum şi stimularea clienţilor americani de a alege autovehicule de producţie internă.

În prezent, maşinile importate în SUA au un tarif comercial de 2,5%. Dacă acest tarif ar creşte la 25%, preţul unei maşini importate ar creşte, în medie, cu 6.000 de dolari. Cum valoarea tarifului se stabileşte în funcţie de preţ, cele mai afectate ar fi modelele scumpe sau exclusiviste, unde creşterile ar fi pe măsură. Spre exemplu, preţul unui model McLaren 570S ar creşte cu peste 40.000 de dolari.

Mulţi constructori au condamnat public această propunere. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.