Există o explicaţie nebună şi nu vrem să fie adevărată

Nebunia adevărului sau adevărul nebuniei?

Există o explicaţie nebună şi nu vrem să fie adevărată
Există o explicaţie nebună şi nu vrem să fie adevărată

Cine sau care a fost mai întâi, omul oul sau găina? E lung pământul, ba e lat, e ca o Tesla de pătrat? Nu, nu vrem să auzim asta. Am învăţat că Pământul e plat numai pe o hartă desfăşurată. Altfel arată ca globul pământesc ( a propos, să ştiţi că sunt foarte scumpe dacă vreţi unul ca lumea ). Ştim că e turtit la Pol şi că din acest motiv acceleraţia gravitaţională e 10 acolo şi nu 9.81 ca- toate celălalte zări. Ştim că se plimbă pe orbită. De ceva timp a apărut mitul Pământului plat. Sunt unii care spun că arată ca un hectar supradimensionat şi că nu e sferic.

NASA ne-a minţit şi ne minte, Eratostene, Pitagora sau Arhimede şi care alţii or mai fi fost, ne-au minţit şi ei. Trăim într-o conspiraţie că nici nu am fost pe Lună şi că imaginile alea cu Pământul albastru sunt trucate.

Acum mai mult ca niciodată, teoria Pământului plat alimentează mintea celor care iau treaba în serios şi pe cea a celor care au luat-o în caterincă. Nu mai e de glumă şi Elon Musk alimentează nebunia. De ce nu a pus oglindă retrovizoare? Pentru că nu s-ar fi văzut în ea Pământul şi atunci am fi aflat că e plat. Aşa zice comunitatea celor care suţin această teorie a Pământului plat. Acum, cum poţi să-i contrazici? Până la urmă, de ce a scos Musk oglinda de pe maşină? Ca să nu-i reflecte radiaţii lui Starman (manechinul) în ochi şi să-i prăjească retina?

Imagini extraterestre pentru bucureşteni - staţia de metrou Dr. Taberei, înăuntru, finisată :)

Acum, mai avem şi noi una pentru comunitatea asta nebună: de ce nu le-a scos Musk şi pe cele laterale? E adevărat că nu am văzut poze sau filmări în care e evident că în carcasele alea laterale sunt şi oglinzi. Există poze cu maşina înainte de lansare, în care sunt oglinzile laterale, dar nu ştim dacă au fost acolo şi-n momentul lansării. Sunt atât de multe teorii şi de posibilităţi încât ni se face deja frică să ajungem spre capătul Pământului. Dacă o să picăm în spaţiu şi e Marte la 3 metri sub noi? Voi ce spuneţi? E plat Pământul sau pătrat?   

Autor Alexandru Banu

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.