Fabrica de motoare Volvo este primul loc de producţie neutru din punct de vedere climatic

Skövde este prima fabrică din reţeaua globală a Volvo Cars care a ajuns la acest status ...

Fabrica de motoare Volvo este primul loc de producţie neutru din punct de vedere climatic Fabrica de motoare Volvo este primul loc de producţie neutru din punct de vedere climatic

Fabrica de motoare Volvo Cars din Skövde, Suedia, a devenit prima fabrică neutră din punct de vedere climatic a producătorului, trecând la încălzire din surse regenerabile începând de la 1 ianuarie 2018.

Skövde este prima fabrică din reţeaua globală a Volvo Cars care a ajuns la acest status, ceea ce marchează un important pas înainte către viziunea companiei de a avea operaţiuni neutre din punct de vedere climatic până în 2025. Skövde devine şi una dintre puţinele fabrici neutre din punct de vedere climatic din domeniul auto de pe teritoriul Europei.

”Îmbunătăţirea eficienţei energetice este prima pe lista priorităţilor, deci, pentru energia pe care trebuie să o folosim, ne propunem să utilizăm consumabile provenite din surse regenerabile”, spune Javier Varela, Senior Vice President of Manufacturing and Logistics al Volvo Cars.

”Ceea ce am realizat prin fabrica din Skövde se adaugă eforturilor noastre numeroase în minimizarea amprentei asupra mediului. Ne bucurăm că Volvo este un lider în industria auto în evoluţia către producţia neutră din punct de vedere climatic.”

O nouă înţelegere realizată între Volvo Cars şi un furnizor local asigură faptul că încălzirea fabricii din Skövde este generată din incinerarea deşeurilor, biomasă şi bio-combustibil reciclat. Din 2008, alături de alte fabrici europene ale companiei, cea din Skövde îşi asigură necesarul de electricitate din surse regenerabile.

”Acesta este un moment de mândrie atât pentru fabrica din Skövde, cât şi pentru Volvo Cars”, a spus Stuart Templar, Directorul pentru Sustenabilitate.

”Grija pentru mediul înconjurător este una dintre valorile noastre de bază. Alături de planul nostru de a electrifica toate modelele noi Volvo Cars lansate din 2019, operaţiunile de fabricaţie neutre din punct de vedere climatic vor reduce semnificativ amprenta noastră totală de carbon, susţinând astfel eforturile globale de gestionare a schimbărilor climatice.”

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.