Femeile au un stil de condus diferit de cel al bărbaţilor

Autor: Oraan Mărculescu 13 iul. 2007 Știri auto
Femeile au un stil de condus diferit de cel al bărbaţilor

Exista mulţi misogini în trafic, care par încurcaţi de bijuteriile auto ale sexului frumos şi îşi exprimă public nemulţumirea, prin replici de genul: “locul tău e la cratiţă, nu la volan” sau “ce te ţii aşa de covrigul ăla, ţi-e frică să nu ţi-l ia cineva?”. Iar lista e lungă şi foarte colorată.

E devărat că femeile au stil de condus ceva mai crispat şi mai puţin inspirat decât al bărbaţilor însa acest lucru nu se întâmplă pentru că ele nu sunt talentate în treburi (cică) specific masculine.

Un studiu realizat de către psihologii britanici explică de ce femeile ţin volanul cu ambele maini iar bărbaţii cu una singură.

Se pare ca bărbaţii conduc mai relaxat, ţinând o mână pe volan iar cealaltă pe schimbatorul de viteze, deoarece ei consideră maşina ca facând parte din ei, o prelungire a corpului lor. Femeile, în schimb, văd maşina ca pe o entitate separată şi de aceea manifestă tendinţa de a ţine volanul cu ambele mâini, pentru a putea deţine controlul asupra ei.

Tot acest studiu a stabilit că 46% dintre bărbaţi ţin o mană pe volan şi cealaltă pe schimbatorul de viteze, în timp ce doar 31% dintre femei fac acest lucru. 39% dintre ELE preferă să ţină mâna liberă pe coapsă în timp ce doar 27% dintre EI fac acest lucru.

Tot datorită faptului că se identifică cu maşina, bărbaţii o folosesc în discuţii, pentru a-şi exprima sentimentele. Relaţia strânsă man-car se manifestă prin atingerea cu afecţiune a volanului, a tavanului sau a bordului maşinii şi prin privirile aruncate acesteia peste umăr, asemănătoare unui flirt.

Tot din studiul cu pricina iese la iveală pasiunea şoferilor de a cânta la volan, maşina fiind percepută ca un spaţiu care oferă intimitate, la fel ca baia.

Şi preferinţele în materie de culori auto s-au modificat în timp, de la negru, argintiu sau albastru ajungând la roz electric.

Studiul, intitulat "Viaţa secretă a maşinilor sau ce dezvăluie acestea despre noi", va contribui la conceperea unor noi modele de maşini.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide