Fiat Chrysler va plăti 800 de milioane de dolari în cadrul unei înţelegeri privind falsificarea testelor de emisii

Autor: ProMotor 11 ian. 2019 Știri auto
Fiat Chrysler va plăti 800 de milioane de dolari în cadrul unei înţelegeri privind falsificarea testelor de emisii
Fiat Chrysler Automobiles NV va plăti aproape 800 de milioane de dolari în cadrul unei înţelegeri cu autorităţile americane, după ce compania a fost acuzată că a folosit pe 104.000 de modele diesel programe software similare cu cele utilizare de grupul Volkswagen pentru a păcăli testele de emisii, informează The Detroit News, citând o sursă.

Înţelegerea prevede ca Fiat Chrysler să plătească compensaţii de 280 de milioane de dolari către proprietarii de modele diesel Jeep Grand Cherokee şi Dodge Ram 1500 produse în intervalul 2014-2016.

Compania va mai plăti 305 milioane în penalităţi către autorităţile americane şi alte 72 de milioane către statele americane ale căror procurori generali au acţionat compania în instanţă.

Constructorul probabil va mai avea de achitat compensaţii către alte agenţii federale şi state care au intentat procese separate, ducând totalul de plată la aproape 800 de milioane de dolari.

Proprietarii modelelor incluse în înţelegere ar putea primi până la 2.800 de dolari fiecare.

Astfel, FCA nu va trebui să recunoască eventuale practici neconcurenţiale şi nu va trebui să achiziţioneze vehiculele afectate.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide