Ford inventează o cheie doar pentru părinţi

Mykey le va oferi părinţilor posibilitatea de a face setări precum limitarea vitezei maxime la 128 km/h. Credeţi că adolescenţii sunt speriaţi de acest sistem?

Ford inventează o cheie doar pentru părinţi Ford inventează o cheie doar pentru părinţi

MyKey - cheia parintilorFord a anunţat că începând cu 2010 sistemul MyKey va fi standard pe Focus Coupe şi va urma să fie implementat şi pe alte modele. Cheia "miraculoasă" va fi o parte dintr-un sistem care le va permite părinţilor să limiteze viteza maximă a automobilului propriu sau să seteze sunete de avertisment o dată ce au fost depăşite anumite praguri de viteză. Acestea setări au menirea de a transforma automobilul într-unul care să poate fi condus mai în siguranţă de către adolescenţi.

În timp ce viteza maximă va fi limitată la 128 km/h, avertismentele sonore vor fi declanşate o dată ce vor fi depăşite viteze de 75 km/h, 90 km/h şi 105 km/h. Conform Ford aceste praguri de viteză au un rol important în reducerea consumului de carburant. Spre exemplu va fi mai economic să se meargă cu circa 90 km/h decât cu peste 100 km/h. De asemenea sistemul MyKey va avertiza şoferul atunci când acesta va mai putea parcurge doar 120 de km cu benzina rămasă.

O altă setare care le stă la dispoziţie părinţilor este de a limita volumul sistemului audio la 44 %. Cu toate că aceste numeroase limitări transformă sistemul MyKey într-un "Big Brother" adolescenţii par să fie de acord cu el, conform unui sondaj american. Motivul îl reprezintă faptul că o dată ce MyKey s-ar regăsi pe automobilul părinţilor adolescenţii ar putea avea mai mult timp acces la maşină. În acest mod Ford pare să rezolve una din problemele întâmpinate în relaţia părinte - adolescent.  

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.