FortuneSport – maşina supersport la comandă

Autor: Victor Gavril 29 iul. 2008 Știri auto
FortuneSport – maşina supersport la comandă

Un nou bolid al FortuneSport, realizat în cooperare cu Panoz, va reuşi să-i mulţumească până şi pe cei mai mofturoşi clienţi. Noua maşină exclusivistă (producţia ei va fi limitată la doar 60 de unităţi) va fi oferită în două variante: versiunea racing Rt.R, urmată la scurt timp de varianta pentru stradă Rt.S.

Rt.R va cântări doar 750 kg şi va fi propulsat de un V8 de 6,0 litri şi 510 CP. Se preconizează că va atinge 280 km/h şi va accelera până la 100 km/h în puţin peste 3 secunde. Această versiune va scoate din buzunarul clientului 300.000 USD, din care 200.000 USD reprezintă avansul pentru comanda fermă. După care maşina va putea fi modificată conform dimensiunilor şi preferinţelor clienţilor, urmând a fi asamblată în maximum 3 săptămâni.

 

Versiunea Rt.S, care urmează să apară pe piaţă începând cu 2010, va fi mai puţin radicală, motorul urmând a dezvolta doar 360 CP, în timp ce demarajul 0-100 km/h va consuma 0,7 secunde mai mult din timpul pilotului. Rt.S va fi mai ieftină – doar 85.000 USD va costa acest model exclusivist cu două locuri şi şasiu din material compozit şi aluminiu.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide