Gemballa îşi închide porţile după 30 de ani

Uwe Gemballa este dat dispărut, iar Gemballa binecunoscuta companie de tuning dedicată Porsche a fost închisă peste noapte. Sună a scenariu de thriller.

Acum câteva luni v-am anunţat că Uwe Gemballa a dispărut pe 9 Februarie, fiul său fiind ultimul care a discutat cu el într-o convorbire telefonică în care tatăl îi cerea un milion de euro. Ipoteza unei crime pentru bani devine astfel din ce în ce mai plauzibilă. Acum aflăm o altă veste şocantă, Gemballa casa de tuning fondată de Uwe a fost închisă după o istorie de 30 de ani, fără prea multe detalii, conform Auto Bild.

Compania nu o ducea bine având venituri tot mai mici din cauza crizei, iar Uwe Gemballa era în căutare de investitori. Chiar în Africa de Sud a plecat pentru a coopta posibili parteneri de afaceri. Se pare însă că anumite datorii ale lui Uwe au atras pe urmele sale recuperatorii, sau chiar a fost atras într-o cursă de escrocii care vroiau o recompensă de 1.000.000 de dolari.

Gemballa s-a concentrat preponderent pe modelele Porsche, ca mărturie a existenţei rămânând modele precum Mirage GT, un supercar bazat pe Porsche Carrera GT, Gemballa Avalanche GTR800 EVO-R, un bolid de 800 CP derivate din Porsche 911 GT2 sau GT 750 Aero 3, un Cayenne de 750 CP. Ultima creaţie şi abaterea de la specificul Porsche a fost Gemballa MIG-U1, un absolut spectaculos Ferrari Enzo inspirit de avioanele de vânătoare

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.