Google Live View. Tot ce trebuie sa ştiţi despre noua funcţie din Google Maps

Funcţia Live View oferită pentru Google Maps inclusiv în România permite afişarea indicaţiilor de orientare peste imaginile live ale camerei telefonului. Deocamdată, funcţia este disponibilă doar pe telefoanele care dispun de tehnologia AR (Augmented Reality).

Google Live View. Tot ce trebuie sa ştiţi despre noua funcţie din Google Maps Google Live View. Tot ce trebuie sa ştiţi despre noua funcţie din Google Maps

Funcţia Live View integrată în Google maps  permite utilizatorilor de telefoane cu Augmented Reality să se orienteze cu ajutorul săgeţilor şi a indicaţiilor suprapuse peste imaginilie din realitate, filmate cu camera telefonului mobil. Pentru a accesa funcţia Live View din Google Maps, trebuie să alegi destinaţia, să selectezi ca mijloc de transport mersul pe jos şi să ridici telefonul în poziţie verticală. Vei fi apoi încurajat să filmezi o clădire din apropiere, pentru ca Google Maps să te localizeze exact. Din acest moment, eşti gata de drum cu Google Live View.

Funcţia este disponibilă în Google Maps şi a fost lansată iniţial pe telefoanele Google Pixel. Aceasta se va regăsi, începând de săptămâna aceasta, şi pe toate telefoanele Android sau iPhone cu Augmented Reality. Pentru telefoanele Apple, acest lucru înseamnă terminalele compatibile cu ARKit, în timp ce pentru telefoanele cu Android înseamnă compatibilitatea cu Google ARcore.

Live View este disponibil în majoritatea locurilor în care există imagini Street View, adică şi în România. Google Maps are şi alte funcţii utile în timpul călătoriei, precum navigaţie şi puncte de interes (magazine sau benzinării), hărţile offline (pentru a evita probleme cauzate de lipsa internetului), explorează zona (locuri pe care să le vizitezi sau unde să mănânci şi pe care le poţi salva ca puncte de interes şi organiza în liste).

În plus, este disponibilă salvarea locului în care ai parcat maşina, precum şi funcţia Instant Camera Translation din aplicaţia Google Translate ce permite traducerea instantanee a unor texte (anunţuri pe stradă, meniuri în restaurante, etichete de produse) în peste 80 de limbi, inclusiv română.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.