Google Maps introduce funcţia pe care şi-o doresc toţi şoferii români: semnalarea radarelor

Autor: Cristian Agatie 21 oct. 2019 Știri auto
Google Maps introduce funcţia pe care şi-o doresc toţi şoferii români: semnalarea radarelor

Aplicaţia Google Maps va permite în curând utilizatorilor să semnaleze radarele de poliţie pe care le observ pe care şi-o doresc toţi şoferii români. De când va fi disponibilă ă pentru a partaja informaţia cu ceilalţi şoferi. Gigantul Google a decis să introducă această opţiune şi în aplicaţia sa de bază – Maps – după ce funţia a înregistrat un succes enorm la Waze – aplicaţie care este deţinută, de asemenea, de Google.

Google a anunţat săptămâna trecută că utilizatorii de Google Maps pe Android sau iOS vor putea să raporteze incidente precum radare, accidente, trafic îngreunat, străzi închise şi obstacolele de pe traseu. Acestea erau, până acum, funcţii de bază ale aplicaţiei Waze care au făcut din aplicaţia aflată în portofoliul Google să devină cea mai populară aplicaţie de navigaţie în multe ţări şi în special în România.

Noile funcţii vor fi disponibile în aplicaţie începând chiar din această săptămână, chiar dacă nu toţi utilizatorii le vor putea accesa de la început. Mişcarea Google vine după ce aplicaţia Maps a adoptat recent mai multe funcţii de la Waze, cum au fost raportarea limitelor de viteză sau a radarelor fixe, sau vizualizarea preţurilor combustibililor la staţiile petroliere din vecinătate.

Raportarea pericolelor şi a altor evenimente de trafic în Maps se va face pe viitor într-un mod asemănător cu ceea ce se întâmplă la Waze. Deocamdată Waze mai păstrează câteva avantaje în faţa Maps,  printre acestea incluzând integrarea cu calendarul şi planificarea automată a rutelor folosind evenimentele viitoare.

Totuşi, cu toate acestea funcţionalităţi introduse în Maps, este clar că Google va abandona pe viitor dezvoltarea Waze, aşa cum a făcut de altfel cu numeroase alte aplicaţii din portofoliu, unele extrem de populare. Nu e mai puţin adevărat că Google are şi o istorie bogată în a păstra numeroase aplicaţii cu funcţionalităţi similare, aşa cum este cazul pleiadei de aplicaţii de mesagerie – Android Messeges, Messenger, Duo, Hangouts şi Allo.

Aplicaţii precum Waze au atras critici vehemente de la organizaţiile de poliţie pentru că le permit şoferilor să vadă locaţiile agenţilor de poliţie.

Poliţia din New York, cea mai mare din SUA, a trimis în luna februarie o scrisoare către Google în care îi cere companiei să retragă acestă opţiune din aplicaţia Waze, argumentând că îi ajută pe cei care urcă beţi la volan să scape nepedepsiţi. În acelaşi timp, poliţia din Los Angeles şi Asociaţia Naţională a Şerifilor au lansat declaraţii asemănătoare.

La fel ca şi în cazul Waze, opţiunea Google Maps nu îi lasă pe utilizatori să raporteze diferite tipuri de operaţiuni ale poliţiei, ci doar radarele de viteză.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat că gigantul american consideră că astfel va contribui la eforturile de a face drumurile mai sigure, argumentând că „informarea şoferilor cu privire la radarele de viteză îi obligă să conducă mai atent şi să ia decizii mai sigure când sunt pe drum”.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide