Google Maps lansează o nouă funcţie

Autor: go4it.ro acum 3 ani Știri

În cazul în care se întâmplă să uitaţi des unde aţi parcat maşina, Google a adăugat o nouă funcţie în aplicaţia Maps, care oferă posibilitatea de a marca un punct pe hartă de fiecare dată când părăsiţi vehiculul. Această capabilitate nu este tocmai originală, fiind introdusă în Google Now şi în Apple Maps de mai multă vreme, însă vine cu o serie de adiţii, care vă va ajuta să vă întoarceţi mai repede la maşină, anunţă Go4it.ro.

Google Now folosea algoritmi, coordonate GPS şi diverşi senzori ai telefonului pentru a marca automat locul în care maşina a fost parcată. Desigur, chiar şi cu acces la toate aceste informaţii, sistemul nu era infailibil, aşa că pentru implementarea Google Maps a fost folosită o abordare diferită. Utilizatorii pot marca manual punctul de pe hartă în care îşi parchează maşina, acesta fiind marcat cu o pictogramă albastră cu litera „P”, pentru a fi uşor de recunoscut.

Punctul de parcare poate fi apoi editat, cu notiţe manuale care să ajute la recunoaşterea mai rapidă a locului (pot fi scrise aici repere sau descrieri ale locului), sau chiar fotografii. Nu în ultimul rând, fiecare loc de parcare poate fi configurat cu un cronometru, care să te atenţioneze atunci când taxa plătită pentru parcare expiră.

Momentan funcţia este disponibilă pe Google Maps pentru Android, urmând să fie implementată în viitor şi în varianta pentru iOS.Comentarii
Inchide