Grupul Volkswagen în China: 1 milion de maşini în primul semestru 2010!

Iată că investiţiile şi prezenţa grupului Volkswagen în China, începând din anii '80, dau acum roade: în prima jumătate a lui 2010 au fost vândute aproape un milion de maşini. Vi se pare mult sau puţin?

Grupul Volkswagen în China: 1 milion de maşini în primul semestru 2010! Grupul Volkswagen în China: 1 milion de maşini în primul semestru 2010!

În 2009, pe fondul crizei economice, grupul Volkswagen era încrezător, totuşi, în evoluţia pieţei auto mondiale, cu precădere a celei din China. Unde oficialii VW estimau că vor ajunge să vândă 2 milioane de maşini pe an în 2018.

Însă chinezii le-au dat planuruile peste cap cu aproape un deceniu mai devreme. De ce? Pentru că, iată, în prima jumătate a anului 2010 în China au fost vândute aproape 1 milion de maşini produse de grupul Volkswagen, iar previziunile pentru finalul lui 2010 spun că există mari şanse ca volumul vânzărilor să ajungă la 2 milioane de unităţi.

Pentru amatorii de cifre exacte, în primele 6 luni din 2010 s-au vândut 950.278 de maşini, dintre care 755.739 de unităţi produse de cele două mari joint-venture-uri, FAW-VW (308.739 unităţi) şi SAIC-VW (447.000 unităţi). Restul de maşini au fost produse de FAW-Audi (109.887 unităţi) şi de SAIC-Skoda (83.200 unităţi).

Interesantă concurenţa între cele două joint-venture-uri: SAIC-VW a făcut o mişcare inteligentă prin înlocuirea bătrânului model Santana (lansat în 1981 la Frankfurt!) cu noul Lavida, dedicat pieţei chinezeşti, în timp ce FAW-VW încă mai produce bătrânul VW Jetta (bazat pe Golf 2!). SAIC-VW a mai beneficiat recent şi de un mic "ajutor" din partea Poliţiei din China, care a comandat o flotă de Santana.

Iată, deci, de unde "sare iepurele" în ajutorul grupului Volkswagen, în cursa pentru detronarea Toyota din poziţia de cel mai mare constructor din lume. Oare vom ajunge să vedem mai multe maşini Volkswagen "made in China" decât "made in Germany"?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.