Hankook prezintă iFlex, anvelopele fără aer!

Autor: Adrian Mihălţianu 16 iul. 2015 Știri auto
Hankook prezintă iFlex, anvelopele fără aer!

Cauciucurile de tip NPT (non pneumatic tire, cauciucuri fără aer) sunt viitorul, asta o ştim deja. Dar cei de la Hankook au făcut un pas înainte în testele cu astfel de anvelope şi ne spun că au reuşit să creeze anvelope capabile să ofere toate beneficiile anvelopelor convenţionale la viteze mici, oferind în acelaşi timp şi performanţe ridicate la viteze mari. 

Compania a supus anvelopele iFlex la o serie de teste riguroase pentru a le duce la limită în cinci categorii: durabilitate, rezistenţă, stabilitate, slalom şi viteză. În testele de viteză, maşina electrică echipată cu aceste anvelope a atins 130 km/h, semn că încă mai e mult de lucru până când acest tip de cauciucuri să apară în magazine. Dar este un pas înainte, iar rezultatele în toate testele, ne spun cei de la Hankook, au fost foarte bune. Se pare că acest tip de anvelope va fi şi semnificativ mai durabil decât anvelopele normale, astfel că anvelopele fără aer vor trebui schimbate la intervale semnificativ mai mari.

Interesantă este şi schimbarea completă a formei acestor anvelope, faţă de clipul video prezentat cu produsele anului trecut:

iFlex este construit dintr-un material special care încearcă să maximizeze potenţialul ecologic al cauciucului, cu accent pe eficienţa energetică în cadrul proceselor de producţie. Materialul din care este compus iFlex este uşor reciclabil, iar etapele de construire a anvelopei au fost reduse de la opt la doar patru, pentru a reduce şi mai mult consumul de energie şi resurse în timpul fabricării.

Schimbarea masivă a formei anvelopelor fără aer în doar doi ani ne arată că Hankook încearcă simultan mai multe abordări diferite

Există mai multe astfel de anvelope aflate în diverse stagii de dezvoltare în ultimii ani, semn că marii producători de anvelope privesc la modul foarte serios această tehnologie, care poate duce într-un final la anvelope mai sigure şi mai prietenoase cu mediul. Orizontul de timp aşteptat pentru intrarea în comerţ a primelor astfel de anvelope este 2020 şi chiar mai târziu, însă putem spune de pe acum că suntem foarte, foarte interesaţi!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide