Hyundai Elevate, concept al unei maşini care poate să circule şi să păşească pe orice teren – VIDEO

Autor: Marius Vișan 09 ian. 2019 Știri auto

Hyundai a prezentat la CES din Las Vegas un conceptul unui Ultimate Mobility Vehicle (UMV),denumit Hyundai Elevate. Acesta este un vehicul de salvare gata pentru orice dezastru care ar putea lovi planeta.

Dispune de roţi cu picioare robotizate care permit utilizatorilor să conducă, să păşească sau chiar să urce pe teren accidentat. Hyundai Elevate este conceput pentru a ajunge în zonele afectate de un dezastru natural pentru a salva cât mai multe vieţi.

Primele 72 de ore de la declanşarea unui dezastru natural sunt cele mai critice, iar versatilitatea lui Elevate îi permite să ajungă imediat în zonele afectate de incendii forestiere, cutremure, uragane sau inundaţii şi să ajutor victimelor. Elevate este primul vehicul cu picioare mobile, tehnologia fiind specifică maşinilor electrice şi roboţilor. Ca urmare, acesta poate ajunge pe terenuri pe care chiar şi cele mai capabile vehicule off-road nu o pot face.

Elevate poate urca un perete de 1,5 metri şi păşi peste o groapă de cinci metri. 

Există şi alte misiuni pe care Elevate le poate face. Persoanele care trăiesc cu dizabilităţi care nu au acces la o rampă ar putea fi ajutate să ajungă cu uşurinţă până în faţa uşii. Arhitectura robotică a picioarelor are motoare electrice proprii, permiţându-i să se deplaseze în orice direcţie, pe orice teren.

Picioarele pot fi pliate, iar când se află în modul de funcţionare ca maşină, Elevate poate ajunge la viteze mari pe autostradă, la fel ca orice alt vehicul.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide