Hyundai Elevate, concept al unei maşini care poate să circule şi să păşească pe orice teren - VIDEO

Elevate poate urca un perete de 1,5 metri şi păşi peste o groapă de cinci metri.

Hyundai Elevate, concept al unei maşini care poate să circule şi să păşească pe orice teren - VIDEO Hyundai Elevate, concept al unei maşini care poate să circule şi să păşească pe orice teren - VIDEO

Hyundai a prezentat la CES din Las Vegas un conceptul unui Ultimate Mobility Vehicle (UMV),denumit Hyundai Elevate. Acesta este un vehicul de salvare gata pentru orice dezastru care ar putea lovi planeta.

Dispune de roţi cu picioare robotizate care permit utilizatorilor să conducă, să păşească sau chiar să urce pe teren accidentat. Hyundai Elevate este conceput pentru a ajunge în zonele afectate de un dezastru natural pentru a salva cât mai multe vieţi.

Primele 72 de ore de la declanşarea unui dezastru natural sunt cele mai critice, iar versatilitatea lui Elevate îi permite să ajungă imediat în zonele afectate de incendii forestiere, cutremure, uragane sau inundaţii şi să ajutor victimelor. Elevate este primul vehicul cu picioare mobile, tehnologia fiind specifică maşinilor electrice şi roboţilor. Ca urmare, acesta poate ajunge pe terenuri pe care chiar şi cele mai capabile vehicule off-road nu o pot face.

Elevate poate urca un perete de 1,5 metri şi păşi peste o groapă de cinci metri. 

Există şi alte misiuni pe care Elevate le poate face. Persoanele care trăiesc cu dizabilităţi care nu au acces la o rampă ar putea fi ajutate să ajungă cu uşurinţă până în faţa uşii. Arhitectura robotică a picioarelor are motoare electrice proprii, permiţându-i să se deplaseze în orice direcţie, pe orice teren.

Picioarele pot fi pliate, iar când se află în modul de funcţionare ca maşină, Elevate poate ajunge la viteze mari pe autostradă, la fel ca orice alt vehicul.

VIDEO

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.